A főbb hivatalos Angol nyelvű országok mellett milyen olyan területek, országok vannak, amelyek beszélik az Angolt?
Jelenleg 19 éves vagyok.
25 éves koromban azt tervezem, itt hagyom a szülőhazát, és új életet kezdek egy távolabbi országban.
Jelenleg az Angolt majdnem folyékonyan beszélem, kisebb szókincs hiányában.
Környezetvédelmet tanulok, emellett a fitness terén is sok ismeretem van.
Mely országok azok, amelyekben biztonságos és stabil életet kezdhetnék?
Esetleg akadnak olyan országok Amerikán kívül, ahol kisebb-nagyobb területeken Angolul beszélnek?
(Angol negyedekre gondolok, ahol az angol nyelvű emberek többségben élnek)
Nekem nem okozna gondot új nyelv tanulása, ameddig az Angollal is boldogulok.
Wikipedián beírod angol nyelv,kiadja ahol hivatalos nyelv és azt is ahol többség által beszélik.
Afrika legtöbb országában hivatalos nyelv második nyelvként,francia és a német nyelvet is használják kevesen főleg a régi gyarmatországokban.
Dániában majdnem mindenki beszél angolul.
Dél amerika nagyrésze is angol, az egyik hivatalos nyelv az.
Kanadában vannak angol nyelvű részek, de a legtöbben ott francia anyanyelvűek.
És a fülöp szigeteknek is jelentős része tud angolul.
Én hirtelen csak ezekről tudok, de ha tudsz angolul, akkor biztosan utána tudsz ennek nézni. Nem hiszem, hogy pont erről ne lenne cikk a neten.
EU-n belül:
Írország, Málta, ezekben hivatalos nyelv az angol.
Hollandia, Dánia, itt szinte az utolsó árufeltöltő is beszéli az angolt.
EU: Cipruson is az angol gyarmati múlt miatt.
Közép Amerikában: pl. Hondurasban Roatán, Nicaraguában a Moszkitó part angol anyanyelvű kisebbségi régiók. Karib-szk-en St. Martin /St. Maarten szigete megosstott fr./hol., de a helyi lakosság első nyelve az angol.
DK-Ázsiában pl. Szingapúr 80-85 %-a kínai (a többi tamil, maláj, fehér), de az elsődleges hivatalos nyelv az angol és a kormány is ezt promótálja, a nemzeti nyelv a maláj a történelmi háttér miatt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__ausztralia__12254905-..
Meggondoltad magad, mégsem Ausztrália vagy Újzéland a cel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!