Igaz az, hogy külföldön a többi külföldi (pl lengyel, stb), illetve magyar csak elnyom, és a legbiztosabb módja a nyugodt életnek az az, ha a helyiekkel barátkozunk? Mindenki mást nagy ívben?
Bár én tapasztaltam azt is hogy pl amikor olyan bulira akartam elmenni amit spanyolban franciák szerveztek mindenkinek nagyon kiszúrtak velem. A helyiek viszont aki szóba állt velem mindig nagyon rendesek voltak és nem játszadoztak, nem ereztek ugy h ha nem nyom el akkor ő kevesebb lesz. Magyarok szinte csak lehuzni probalgattak vagy azt tudakoltak pontosan mit csinalok hol és kivel. Ha meg megtudtak h valami újjal lógok úgy kibeszeltek a hatam mogott h azonnal leszakadtak rolam az új (magyar) barátok.
Itt nem egy nyaralas erejerol beszelek hanem min. egy eves kint tartozkodasrol es munkarol.
Az biztos en ugy latom h aki aktivan jelen marad a magyar kozossegekben es elerheto az uj embereknek az altalaban veszelyes, pletykas, vagy rúg, túr, hazudik. Akkor is ha nincs értelme.
Külföldön élek.
Minden nemzethez tartoznak mindenféle emberek. Vannak kint helyi, magyar és máshonnan bevándorló barátaink is.
Amiben igazat kell adnom, az az, hogy ha valaki kint kizárólag magyar körökben mozog az sose fog integrálódni.
Figyelj, a sztereotipizálás ugyan egy evoluciosan kialakult, sokszor hasznos minta, de ha ennyire túltolod, mint a kérdésben és az azt követő saját válaszaidban, akkor borzalmasan torz világkèpet alakít ki benned.
Minden ember más és nem, nem tudhatod, hogy akivel összehoz a sors, az tényleg az általad gondolt “tipikus magyar” ember-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!