Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valamit nem értek a társadalmi...

Valamit nem értek a társadalmi keveredésben?

Figyelt kérdés

Nézem a netflixen a házasság indiai módra című műsort.

Hogy van az, hogy azért dícséri londont, mert ott jó az indiai közösség? Akkor miért megy londonba? Én biztos azért mennék oda, hogy úgy éljek, mint a londoniak. Nem akarnék egy magyar közösséget. Inkább angolokkal ismerkednék, beolvadnék.

2023. máj. 1. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Te.

Ők meg ugyanúgy akarnak élni, mint Indiában, csak jobb anyagi körülmények közt.

2023. máj. 1. 20:45
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

"Akkor miért megy londonba? "

Tanulni? Dolgozni? Világot látni?

2023. máj. 1. 20:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Indiában világszintű oktatási intézmények, egészségügyi ellátás is van, ami vetekszik a londonival simán. Aki megteheti, hogy londonban éljen az szerintem Indiában is megtehetné ezt a színvonalat.

Tanulni. Ez tök okés.

Dolgozni. Ez is tök okés.

Világot látni. Ez is tök okés.

De ebben a sorozatban nem erről van szó! Ezek konkrétan letelepedtek ott. Nem akarnak Londoniként élni. Nem lesznek olyanok, mint azok akiktől London London.

2023. máj. 2. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:

"Indiában világszintű oktatási intézmények, egészségügyi ellátás is van, ami vetekszik a londonival simán. Aki megteheti, hogy londonban éljen az szerintem Indiában is megtehetné ezt a színvonalat."

Lehet, de Londonban az angol törvények vonatkoznak rád, angol társadalmi körülmények közt fogsz élni, és még olyan dög hőség sincsen. Ezek sokat számítanak. Ráadásul ha kiköltöznél Londonból valahová máshová, ott ugyanúgy angol körülmények lesznek, míg Indiában ez már nem igaz. Indiában városon kívül nagyon szegényes, nyomorúságos, rossz közbiztonságú és kevés lehetőséget nyújtó körülmények vannak.

"De ebben a sorozatban nem erről van szó!"

Nem ismerem a sorozatot, nem tudom, miről szól. De akik Londonba költöznek, azok általában nem azért mennek oda, hogy szegregálódjanak, hanem hogy megpróbáljanak beilleszkedni. Többségüknek ez sikerül is ilyen-olyan szinten és formában, csak kevesek mennek azzal a konkrét céllal Londonba, hogy ők semmiféle angol szokást nem hajlandóak elfogadni, és hogy mint valami Kis-Indiában éljenek ott.

Mindenesetre ezek a filmek, sorozatok, még ha merítenek is a valóságból, azért általában azokat eltúlozva, kisarkítva jelenítik meg, ami csak kevés emberre, a társadalom egy szűk rétegére lesz csak jellemző. Nem helyes egy sorozat alapján általánosítani a teljes londoni diaszpórára.

2023. máj. 2. 16:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Javaslom akkor nézz bele a sorozatba.

Ezek nem költöznének szegényesebb körülmények közé. Én csupán azt nem értem, hogy miért nem élnek angol/londoniként. Miért hagyták ott a hazájukat a saját kultúrájukat, ha most mégis úgy akarnak élni?

2023. máj. 2. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Indiában dübörög a hindu nacionalizmus, ami nem tesz jót a vallási kisebbségeknek meg az érinthetetleneknek sem.
2023. máj. 2. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!