Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen virágcsokrot lehetne...

Milyen virágcsokrot lehetne így április derekám összeállítani, ha az alábbi dolgokat szeretném vele kifejezni a páromnak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minden virág más más jelentéssel bír, sőt még színben és számban sem mindegy, hogy milyen és mennyi…ennek utána is jártam, viszont sajnos a kertészet tudományában nem vagyok valami otthonos így nagyon nagy segítség lenne, ha valaki tudna abban segíteni, hogy ebben az időszakban mely virágok használhatók fel a következők kifejezésére:

Tiszta/őszinte szerelem, tisztelet, odaadás, vágy, szenvedély.

Például az azálea jelentései nagyon tetszenek, viszont nem tudom egyáltalán azt szokás/lehet-e csokorban adni, vagy szezonja van-e.

2023. ápr. 21. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Már a virágoknál is megjelnt az okkultimizmus?

Döbbenet..

2023. ápr. 21. 13:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Legjobb tudomásom szerint ezt virágnyelvnek hívják és évszázadok óta része az udvarlás szakaszának is. Tökéletes módja annak, hogy szavak nélkül adja a tudtára valamit a kedvesednek…nyilván ez egy “közös megegyezés” vagy hagyományok alapján alakult így. Semmi köze az okkultizmushoz😃
2023. ápr. 21. 13:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Vagy akár annak is, aki annyira nem kedves számodra.

Például ha jól tudom a sárga jácint féltékenység/irigység jelentéssel bír…nyílván nem véletlen, ha azt nézzük, hogy létezik egy ,,sárgul az irigységtől” kifejezésünk.

2023. ápr. 21. 13:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Az emberek többsége semmiféle jelentést nem tulajdonít a virágoknak és a színeknek. Azt a néhányat leszámítva, hogy a vörös rózsa-szerelem, sárga szín-irígység, krizantém-halottak napja. Kár ezt túllihegni. Vegyél olyat, ami akkor épp a legszebb szerinted!
2023. ápr. 21. 13:43
 5/7 anonim válasza:
48%

Okkultizmus...ezen jót nevettem😂

Nyilván ha ő külön oda akar figyelni erre, akkor köztük van ennek valami jelentősége, máskülönben azt a megúszós opciót választaná, hogy azt vesz, amit szépnek talál.

Piros és fehér szegfű például tökéletes kifejezése a tiszta szerelemnek. Nagyon kis egyszerű virág, de jelentésében a margaréta is hordoz mély tartalmat. Írisszel sem nagyon tudsz mellé lőni, mély tisztelet jele a másik felé. De igazából szerintem ha a rózsát már túl snassznak érzed nyugodtan adhatsz tulipánt. Leginkább pirosat, rózsaszínt és fehéret. Azáleát csokorban még nem láttam, de szerintem egy virágboltban okosabbak lesznek, ha megkérdezed tudnak e összerakni belőle egy csokrot neked.

2023. ápr. 21. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:

2

Azt ugye tudod,hogy errefelé eredetileg a nő adta a virágot(a világot)?

2023. ápr. 21. 17:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Igazából ez a mi esetünkben szinte egyáltalán nem releváns, viszont ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy az majdnem mindegy, hogy milyen nemű ad virágot milyen neműnek…viszont magát a virágnyelvet egy igenis szép dolognak tartom, lehet én vagyok túl romantikus alkat, de szeretem hogy ilyen apró dologgal is ki lehet fejezni valamit.

5-ös, igen a tulipánon már gondolkodtam, meg tudom hogy az szezonális is most, csak plusz ötleteket gyűjtök

2023. ápr. 21. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!