Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol a válság én nem látom?

Hol a válság én nem látom?

Figyelt kérdés
Nem értem hol a válság komolyan.. Az összes osztálytársam egyetemre jár (bulizni), természetesen az ország másik felébe. Minden adatlap tele a durvábbnál durvább party képekkel, az érintős telókkal, az egyetemi albérletekkel, na meg az alkohol hegyekkel.. Honnan van mindenkinek 150 ezre tandíjra egy félévben meg 30 albérletre, utazgatásról meg a bulikról már ne is beszéljünk.. Hol van a nagybetűs válság?
2010. okt. 6. 16:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
48%

ez megint csak az irigység.mi nem vagyunk gazdagok havi 180 ezerből élünk 3an,az ország Ny-i felében.de nem igazán vesszük észre a változásokat,mint ahogy szerintem mások sem,max. annyiban h ami eddig 70 ft volt,most 80 ft,és nem tellik olyan gyakran luxus dolgokra.

de am meg ha az ember tanul,nem kell félévente fizetnie az egyetemen,és az albi sem kötelező ott van a kóter,ami havi 12-15ből kijön.

2010. okt. 6. 16:46
 12/24 anonim ***** válasza:
natessék, rögtön liket is tett a bizt.osíto szóra... ennyit erről. XD
2010. okt. 6. 16:46
 13/24 anonim ***** válasza:
Érdekes,én is mindig ezt kérdezem.Mi külföldön dolgozunk,és bizony nem lettünk gazdagabbak..nem panaszkodom,de mire kifizetjük az albérletet meg amit kell,a többi pénzből elvagyunk,de nem költekezünk orrba -szájba..Ha haza megyünk akkor a rokonok barátok csak sírnak,hogy milyen szegények,milyen rossz az élet Magyarországon,Jaj ez a válság!" de szinte lerí róluk a jólét..Ilyenkor én is megkérdezném,hogy hol van a válság? mert én nem látom..De ettől függetlenül örülök,hogy jól elvannak,csak szerintem a panasz néha tök felesleges.
2010. okt. 6. 16:47
 14/24 A kérdező kommentje:
Jajj ezt az irigységet hagyjuk már.. Én is ugyanezt csinálom, csak én előtte megkeresem az árát külföldön. Azért nem értem, mert ezeknek az embereknek a fele középiskolában az osztálypénzt nem tudta behozni, meg 2 pólóban járt most meg csak a csillogás..
2010. okt. 6. 16:49
 15/24 anonim ***** válasza:
mit dolgoztál külföldön?
2010. okt. 6. 16:50
 16/24 anonim ***** válasza:
Mert ismerek pár lányt akik dolgoztak külföldön csak hát azt nem munkának nevezném.
2010. okt. 6. 16:51
 17/24 anonim ***** válasza:
88%
ja :D irigység.... hát én is szánom az ilyeneket, akik a szülőt fejik, leisszák magukat minden nap, a szülő meg kitudja honnan veszi a pénzt... én nem vagyok irigy, mindenünk megvan, de mi mindenért megdolgoztunk. Így valahogy nagyobb az értéke a dolgoknak, mint hogyha kitudja honnan szedtük volna össze ;)
2010. okt. 6. 16:52
 18/24 anonim ***** válasza:

82%os vagyok

Még annyit hozzá tennék, h engem az bosszant h némelyik család sír, h alig bírnak megélni, aztán a gyereküknek ottvan a 100 ezer ftos teló a kezébe, na meg a 20 ezer ftos ruhák... ilyenkor gondolkodom, hogy vajon honnan?

2010. okt. 6. 16:53
 19/24 anonim ***** válasza:
58%
Gratulálok annak a majomnak aki itt irigységet emlegetett. Egyáltalán nem arról van szó. Teljesen igaza van, kivétel nélkül minden egyetemen/főiskolán ez megy. Hétfőn este már buli van, kedden rendszeresen buli van a főiskola klubjában, szerdán ilyen-olyan sztárvendég, csütörtökön meg elmennek inni, mert pénteken már nem mennek be órára, mert csak előadás van, kik ők, hogy bemenjenek előadásra. (Igen, most lehet mondani, hogy "de nekem van gyakorlatom pénteken és hablablablabla..."). Itt az a baj, hogy még mindig annyira hülye a nép, hogy ki lehet szúrni a szemét olyan ígéretekkel, mint pl. "2030-ra az EU átlag felett leszünk". A népesség 25%-a (!!!) meg sem éri a 2030-at. De ők örülnek, mert forradalmat csináltak és egyébként is, XY megmondta, hogy.... birkák, na mindegy..
2010. okt. 6. 16:58
 20/24 anonim ***** válasza:

Pedig hidd el, még van válság. A párom üzemvezető egy kis cégnél, naponta 4-5 ember is kopogtat, hogy nincs-e munka. Elvállalnak bármit, csak fizetést kapjanak. És ezek életerős, dolgos emberek, akik próbálnak kenyeret adni a családjuknak.

Aki ül a lekvárban, az nem bulizik, nem partikra jár, hanem próbál némi munkához jutni a tanulás mellett. És örülhet, ha ebből a kis pénzből jut albérletre. Sajnos, koliba pedig nem jut be minden rászoruló.

A helyedben körülnéznék éjjel a teszkóban, elég sok fiatal árufeltöltőként, takarítóként próbál meg némi pénzhez jutni.

Már pár éve is nagy divat volt, hogy felveszik a diákhitelt, és abból buliznak. Az, hogy majd vissza is kell fizetni? Az már a jövő gondja...

2010. okt. 6. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!