Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gáz az, ha engem nem érdekel...

Gáz az, ha engem nem érdekel a történelem?

Figyelt kérdés

Természetesen jártam iskolába és az alapvető történelmi dolgokkal tisztában vagyok. De utálok múzeumba járni.

Más az érdeklődési köröm. Emiatt műveletlennek számítok? Szeretem az irodalmat, a természettudományokat, sokminden más érdekel. Az speciell nem, hogy milyen ókori törött korsók vannak egy múzeumban.

2023. márc. 9. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem nem. Engem sem érdekel
2023. márc. 9. 19:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkit más érdekel, és a sokféle lehetőségből is eltérőn. Maximum annyi mondható, lemaradsz néhány élményről.

Nem azért mondom, hogy bármire rábeszéljelek, inkább csak megjegyzem. A történelem nem népek által végrehajtott cselekmények sora, bár annak látszik. Sokkal inkább emberek élete, ténykedéseik okát lehet megismerni belőle. Meg számos olyan termésszettörvényt, hogy mi a szeretet, pánik, mit művel az emberrel, és hogy miféle találékonyság ment életeket akár. És még egyet, a hatalom működését, a megnyomorító hatalom elleni fellépés lehetőségeit, ami máshonnan nem tudható meg. Vagyis mai életed minőségét javíthatod általa.

Nagyon sokféle múzeum van. Igen, törtt korsók is vannak benne, bár azokban sem ez a tulajdonság érdekes. De vannak tudománytörténeti múzeumok, építészeti múzeumok (skanzen), ipari, mezőgazdasági, ruházkodási, lakberendezési és számos más területé, amelyből rendkívül sok ihlet meríthető mai életünk sokszínűvé tételére. Na és persze vannak művészeti múzeumok is, ahol sűrítve kapsz életszemléletet, viselkedési formát, nyugalmat vagy éppen lelki pihenést a mindennapok nyűgéből.

Nem mondom, hogy légy múzeumjáró, de néhány fajtát pusztán azért nézhetnél meg, hogy tudd, mit is nem kedvelsz. Az emberek általában olyasmit utálnak, amit nem ismernek. És utálatuk valójában nem értés. Hogyan is élveznék egy Michelangelo festményt, ha semmit sem tudok a festészetről, színekről, színdinamikáról, ezek emberre gyakorolt hatásáról.

Az életed a tiéd, szó sincs "kötelezettségről", sokkal inkább a lehetőségek kiteljesítéséről, mert nyilván észrevetted, az ember elfárad a monotonitásban, és felüdíti a sokféleség. Persze aki nem érti, azt idegesíti.

Egyébként is, mi az hogy gáz? Az a gáz, hogy valaki lenéz, vagy más a véleménye? Nem, ő egyszerűen más. Én nem is örülnék, ha ugyanolyan lenne. Persze a sok a közös az érdeklődésben, az jó, de ha sok az eltérő, az is, mert van mi újat tanulni, én még abból károsat nem láttam. Mindez nyitottság kérdése, de gáz az, amit az ember annak érez.

2023. márc. 10. 17:03
 3/3 anonim ***** válasza:
nem hogy a történelem, engem semmi nem érdekel! még a nők sem! legyen enni meg innivalóm az nekem elég! a munkámat is utálom,csak szenvedés minden napom!
2023. máj. 29. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!