Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hermann Hesse Siddharta című...

Hermann Hesse Siddharta című könyvéről milyen vélemények vannak?

Figyelt kérdés
2023. febr. 19. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az egy szépirodalmi mű. Bajod nem származik belőle ha elolvasod.
2023. febr. 19. 21:10
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Köszi a választ :)

Sajnos a szabályok és a moderáció tiltásai miatt nehéz azt a kérdést feltenni, amit szeretnék.

Olyanokat kerestem, akik olvasták, és kedvelik ezt a könyvet.

Én beleválogatnám a 3 könyvembe, amit egy lakatlan szigetre vinnék :)

2023. febr. 20. 08:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Én egy lakatlan szigetre inkább valami olyat vinnék ami segít nem begolyózni, mint pl a tipitaka. :D
2023. febr. 20. 13:37
 4/12 A kérdező kommentje:

3. Erről még nem hallottam, de rákerestem, és nagyon érdekes, mert vannak dolgok, amiket egyrészt "perverz" vágyból szeretek,

másrészt ugyanezen dolgokkal "magasztos" okból amiatt foglalkozom, hogy megtaláljam a kapcsolatot, a rálátást arra, hogy az életünk eseményei, és a választásaink következményei milyen hatással vannak az életünkre.

Én már megtapasztaltam a jótékony hatásait, és "sufni tuning" módon gyakorlom is a buddhista utat. (ének, leborulás, mantra, meditáció)

Keresem a rálátást a saját karmámra.

Látom ez az "EGY" könyv valójában jó sok könyv, valószínűleg hasznos egy szigeten de nehéz lehet odavinni őket :)

2023. febr. 20. 17:17
 5/12 anonim ***** válasza:
3400 oldal. Csomagméret nem volt megadva. :D
2023. febr. 20. 17:27
 6/12 A kérdező kommentje:

Láttam róluk egy képet, eléggé nagy üveges szekrényben voltak, és jó pár polcon :)

Te a három kosárbóból melyikkel foglalkozol leginkább?

2023. febr. 20. 17:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Láttad őket szekrényben? Magyarul? Úgy tudom nem megvásárolható még. Egyébként mindegyikkel de főleg a Szutta pitakával.
2023. febr. 20. 17:41
 8/12 A kérdező kommentje:

A dehogy :) Csak a google dobott fel képeket róla :)

Döbbenet, hogy a Buddhizmusnak mennyi "fajtája" van, rossz szóval élve.

Én Chon An Sunimot hallgatom mostanság a youtubon.

Sangába még nem járok, csak "magamnak" gyakorlok.

Te hogyan ismerkedtél meg a Tipitaka-val? Van célod vele?

2023. febr. 20. 17:56
 9/12 anonim ***** válasza:
A végső célom Buddhává válni, addig pedig vannak kis céljaim. Most például az, hogy egyre tisztább szívet - vagy tudatot (ahogy tetszik) hozzak létre. Próbálom a jó tulajdonságokat erősíteni a rosszakat pedig csökkenteni. Nekem Szunyim túl divatos, nem szükséges annyire megcsavarni a Dharmát mint ahogyan ő teszi. Persze lehet, hogy csak a kamerák előtt ilyen. Ha egyszer közösségbe mész akkor a Théravádásokat ajánlom. Ők egyszerűek, érthetőek, befogadhatóak, ha Zen, akkor Dobosy Antalnak is van egy kis közössége. Az a véleményem, hogy ki kellene használni az időt amíg még él. Merthogy ő a legnagyobb Zen tanító Magyarországon az fix. Én is voltam a tanítványa, csak nem vagyok Zenes alkat.
2023. febr. 20. 21:26
 10/12 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy hogyan ismerkedtem meg a buddhizmussal viszont erre nem tudok semmi okosat mondani. Ilyenkor az ember pedig azt akar, hogy nehogy hülyének nézzék. Egyik pillanatról a másikra, egy esemény hatására kiolvastam egy éjszaka a Buddha beszédeit. Másnap jelentkeztem a TKBF-re mert mindent tudni akartam a buddhizmusról. Egyszerűen nem vált ki belőlem semmi olyan mély és igaz érzést mint a Buddha tanítása. Azt érzem, hogy ezen az úton járni élet legmagasztosabb célja.
2023. febr. 20. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!