A graffitizést kiskoruan mennyire buntetik?
Remélem, hogy nagyon...
Mondjuk ha a HÉV-sín melletti szürke betonfalra készítenek valami normális, értékelhető ALKOTÁST, az még tetszik is!
De amikor a kis mocskos taggerek másnak a házfalát, meg a buszt, meg mindent, ami nem szalad el előlük, teletaggelnek, na azt nagyon, nagyon kellene büntetni, tökmindegy, hogy mennyi idős az illető.
Mint kiskorú szerintem, maximum nevelő intézetbe csuknak pár évig. Ha elég idős vagy akkor elég hosszú ideig, hogy utána még börtönbe is menjél.
De az is lehet, hogy közmunkára vagy pénz bírságra büntetnek.
Azonban a graffitis tudtommal egy szubkultúra aminek megvannak a maga szabályai, hierarchiája,...
Ha ezzel nem vagy tisztábban csak oda pofátlankodsz akkor egyrészről nem leszel több egy egyszerű vandálnál másrészről pedig lehet, hogy magadra is haragítasz pár embert a ténykedéseddel.
Tudok is egy családos férfiról akit megöltek mert felbosszantott egy graffitist. Az volt a "bűne" ha jól tudom, hogy rossz helyre fújta a műveit.
Arról nem is beszélve, hogy helytől függően akár a testi épségedet is veszélyeztetheted azzal, hogy ilyeneket csinálsz.
Aztán még ráadásként jön az is, hogy a szüleid mit fognak hozzá szólni. A pénzüket elköltöd ilyen ostobaságokra, veszélyeztetted magad,...
Nem csak a rendőrök miatt nem kéne ilyet csinálni.
Pont az elobb irtam le, hogy olyan helyen,ahol "nem zavarok senkit"..
De igazabol 7. Hozzászólást olvasd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!