Miért lett hirtelen ennyi néger (vagy néger apától és fehér anyától származó ember) Magyarországon? És nagyjából mennyien lehetnek?
Azt vettem észre, hogy főleg a fiatalok (19-23 évesek) között egyre több a néger, vagy legalábbis néger apától származó színes bőrű Magyarországon.
Mi lehet ennek az oka? Honnan jönnek ezek az emberek? És nagyjából mennyien lehetnek?
Félreértés ne essék, nem rasszista indíttatásból kérdezem. Egyszerűen csak érdekel. Fura, hogy egy olyan kicsi és európai viszonylatban harmad-negyedrendű ország, mint Magyarország, miért lett ennyire felkapott a négerek körében és miért pont a '80-as évek tájékán.
...és most őszintén: mennyi esélyt látsz arra, hogy mindez megtörténjen és ha szerinted ez megtörténhet, akkor, a már említett európai országokban miért nem történt/történik meg? Egy németországi török például soha sem fog egy német mellé állni egy konfliktusban, még akkor sem ha igaza volt a németnek. Meg ezek az emberek minden nap szembesülni fognak azzal, ha belenéznek a tükörbe, hogy elütnek az átlagtól. Nem lehet bennük meg az az érzés, hogy "bennem lehet, hogy ugyan az a vér csörgedezik, mint ami Árpád vezérben, egy Zrínyiben, egy Hunyadiban, egy Rákócziban...". Kivételek persze mindenhol vannak, de ezek - mint tudjuk - csak erősítik a szabályt. :)
"Kulturálisan jó az uniformitás, bár én annak sem vagyok ellene, hogy egy nemzetiségi csoport megőrizze saját szokásait és emlékezzen rájuk."
Abszolút egyetértek, bár azt azért hozzátenném, hogy én ezt csak akkor támogatom, ha az a nemzetiségi csoport nem "tájidegen". Tehát egy müezzin hangja a Badacsony lábánál, azért elég kiábrándító lenne. :)
Egy németországi török nem is. De egy török származású német igen.
"Meg ezek az emberek minden nap szembesülni fognak azzal, ha belenéznek a tükörbe, hogy elütnek az átlagtól."
És? Az, hogy nem úgy nézel ki, mint a többiek, arra ösztönöz téged, hogy bomlaszd a társadalmat?
Már bocsi, de elég szánalmas ember lehetsz, ha ez igaz.
"Nem lehet bennük meg az az érzés, hogy "bennem lehet, hogy ugyan az a vér csörgedezik, mint ami Árpád vezérben, egy Zrínyiben, egy Hunyadiban, egy Rákócziban..."."
Ez aztán baromi vicces! :D
Szerinted a mai magyaroknak mennyi köze van a honfoglalókhoz?
Hát kb. annyi mint az általad olyannyira lenézett négerekhez.
Majdhogynem semmi.
Komoróczy Géza, az egyik legelismertebb magyar történész mondta, hogy ha vérségi alapon akarunk valamit ünnepelni, akkor ugyanolyan jogon megünnepelhetnénk akár Dávid királyt is, mint Árpád vezért. Semmivel sincs kevesebb közünk hozzá.
A török kiűzése után tömegesen telepítettek be svábokat Magyarországra. Akkor most a magyarság x százaléka nem magyar, hanem sváb? (és itt az x szerintem minimum 20-25%, még a II. vh. utáni kitelepítések után is.) És mi alapján döntöd el, hogy ki a sváb?
És különben is, mi alapján döntöd el, hogy ki a magyar?
Ezeknek a "négereknek" a nagy többsége félig magyar. Mármint az anyjuk magyar. Vagyis ugyanakkora eséllyel csörgedezik az ereiben Árpád vére, mint a tiédben, meg az enyémben. Akkor miről is beszélünk?
"Abszolút egyetértek, bár azt azért hozzátenném, hogy én ezt csak akkor támogatom, ha az a nemzetiségi csoport nem "tájidegen". Tehát egy müezzin hangja a Badacsony lábánál, azért elég kiábrándító lenne. :)"
Mondasz valamit, de szerintem ez is csak megszokás kérdése.
Félreértés ne essék, ez valóban nem működne. De csak az iszlám és a kereszténység közötti igen erős ellenérzések miatt.
Egy buddhista imaházzal (vagy tudomisén nekik mijük van) szerintem semmi bajod nem lenne. Vagy tévedek?
A vallásnak nem az lenne a lényege, hogy megosszon. Csak a kereszténység és az iszlám között van túl nagy ellenérzés. De ha ez nem lenne, akkor kb. ugyanannyira zavarna egy mecset a Városligetben, mint a Dohány utcai zsinagóga.
Elég érdekes vitakultúrád van... Egymásnak mondanak ellent az érveid, személyeskedsz stb. Már kétszer sikerült szánalmasnak hívnod engem, ami egy ilyen rövid beszélgetés alatt szerintem már figyelemreméltó teljesítmény. Én eközben hány megjegyzést is tettem veled kapcsolatban? Egyet sem (ezt leszámítva persze). Egy kicsit próbáld meg megérteni az álláspontomat és ne azt keresgéld hogy hol köthetsz bele a másikba! Rákóczinak máig vannak élő rokonai, mint ahogyan például Habsburg Ottónak is vannak Árpád-házi felmenői. Ez a Komoróczy Géza meg hát... hogy is mondjam, úgy, hogy politikailag korrekt maradjak... inkább nézd meg a címeit az utolsó műveinek! :)
"És? Az, hogy nem úgy nézel ki, mint a többiek, arra ösztönöz téged, hogy bomlaszd a társadalmat?"
Hát valószínűleg jobban örömét leli, majd a néger szubkultúrákban, mint a lovasíjászatban... főleg, amilyen "erős" magyarságtudatuk van a mai fiataloknak. Biztos vagyok benne, hogy majd "erős" késztetést éreznek az asszimilációra. A másik dolog, meg az édesapa, aki valószínűleg hozza majd magával az afrikai "kultúrát, értékeket" ...mondjuk Ruandából.
"Egymásnak mondanak ellent az érveid"
Miért is?
Mondj egy példát!
"Az, hogy nem úgy nézel ki, mint a többiek, arra ösztönöz téged, hogy bomlaszd a társadalmat?
Már bocsi, de elég szánalmas ember lehetsz, ha ez igaz. "
Még egyszer idézem. "szánalmas ember LEHETSZ".
Akinek nem inge, ne vegye magára!
"Egy kicsit próbáld meg megérteni az álláspontomat és ne azt keresgéld hogy hol köthetsz bele a másikba!"
Értem én, amit mondani akarsz. Csak nem értek egyet vele.
"Rákóczinak máig vannak élő rokonai, mint ahogyan például Habsburg Ottónak is vannak Árpád-házi felmenői."
És Habsburg Ottó szerinted magyar?
Amúgy pedig hangsúlyoznám, VANNAK élő rokonai. És akkor csak ők magyarok? Csak az a magyar, aki Rákóczi rokona? (Jó, ez most nagyon sarkított. Akkor mondjuk úgy: Csak az a magyar, akinek van egy Rákóczi, vagy Zrínyi, vagy Wesselényi az ősei között?) Mert akkor elég kevés magyart találnál a világban.
"Ez a Komoróczy Géza meg hát... hogy is mondjam, úgy, hogy politikailag korrekt maradjak... inkább nézd meg a címeit az utolsó műveinek! :)"
És? Attól, hogy hebraisztikával (is) foglalkozik, már nem is lehet neki hinni? Ezt hívják rasszizmusnak. (Ne vedd személyeskedésnek, ha már erre ilyen érzékeny vagy!)
Feltételezhetően azért a zsidókkal példálózik, mert ahhoz ért. Ezzel mi a baj?
"Hát valószínűleg jobban örömét leli, majd a néger szubkultúrákban, mint a lovasíjászatban... "
Erre valóban meg van az esély.
De mennyi realitást látsz arra, hogy egy olyan társadalomban a négerek elkezdjenek "klikkesedni", ahol az arányuk még az 1%-ot sem éri el?
Pláne hogy az a nagyon kis számú "négernek" is legalább a fele, de inkább kétharmada félig magyar.
Igen valószínű, hogy nem fog gárdistaegyenruhában masírozni az utcán, nem fog "fehér Magyarországot" követelni, és nem lesz oda különösebben a lovasíjász hagyományőrző csoportokért, de ez még messze nem jelenti azt, hogy elkezdene vágyakozni a jó öreg Afrika után. Még olyan téren sem, hogy a kultúrájukat kövesse.
Az afroamerikaiaknak is csak igen kis hányadára jellemző, hogy az őseik kultúráját hajaznák. Bár az is igaz, hogy ők sokszor eléggé elkülönülnek a nemnégerektől, de ez sem igaz messze mindegyikükre. És szerinted egy olyasvalaki elhatárolódna a fehérektől, akinek az őseinek a fele fehér? (köztük az anyja is.)
"főleg, amilyen "erős" magyarságtudatuk van a mai fiataloknak."
Erre a következtetésre miből jutottál?
Pont a fiataloknak van nagy magyarságtudata. (Sokszor már túlságosan is nagy.) Gondolj bele, hogy a Jobbik szavazói között mennyivel több a huszonéves, mint a FIDESZ és az MSZP szavazói között! Pedig a Jobbik nem épp az internacionalizmusáról híres.
Bár azt én is kétlem, hogy ezek a félig afrikaiak ehhez csatlakoznának, de attól még miért ne lenne magyarságtudatuk?
"Biztos vagyok benne, hogy majd "erős" késztetést éreznek az asszimilációra."
Akik úgy nőttek fel, hogy ők magyarok, anyanyelvükként tanulták a magyart stb. stb. minek kéne, hogy asszimilálódjanak?
"A másik dolog, meg az édesapa, aki valószínűleg hozza majd magával az afrikai "kultúrát, értékeket" ...mondjuk Ruandából."
Logikus, amit mondasz, de sajnálattal közlöm veled, hogy ez nem épp jellemző. Aki annyira visszasírná Afrikát, az nem fog itt maradni, még azért sem, mert született itt egy gyereke. Erre is tudok sok példát, hogy a magyar anya itt maradt a sötét bőrű kisbabával, miután az apa visszament... mondjuk Ruandába, és azóta sem hallottak róla.
Mellesleg ha csak az apától jön ez, az a többségre nincs túl nagy hatással.
Nekem a nagybátyám kinn él Amerikában. A felesége amerikai és az unokatesóim hiába jártak magyar "vasárnapi iskolába", az amerikai közeg és az amerikai iskola hatására még annyira sem tudnak magyarul, mint én angolul (pedig az apjuk kicsi korukban rendszeresen és most is többnyire magyarul beszél hozzájuk), nem hogy olyan hú de erős magyarságtudatuk lenne.
Amúgy pedig ha már itt tartunk, Clevelandben akkora a magyar közösség, hogy a '20-as években ha valaki bevándorlóként érkezett valamelyik kikötőbe és arra a kérdésre, hogy hova tart, azt mondta hogy Clevelandbe, automatikusan azt írták az adminisztrációs lapjára, hogy magyar. Aztán hallottál arról, hogy Amerikában akkora gondot okozna a magyarok irredentizmusa?
Félreértés ne essék, valóban lehet hatása, de ez a többségre nézve elhanyagolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!