Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az Abigel cimu konyvben ennek...

Az Abigel cimu konyvben ennek mi a jelentosege?ezt az egyet nem ertem.

Figyelt kérdés
Millioszor olvastam es lattam is a filmet.Most ahogy neztem odafigyeltem de nem ertettem,hogy miert tunt el Bánki es meg par lany papirja.Azt tudom,hogy betortek az igazgato irodajaba,es elloptak,de miert lopták el,es ki?miert volt olyan fontos,hogy visszakeruljenek a papirok a lanyokhoz?mi tortent volna ha nem talaljak a papirokat?
2022. dec. 30. 06:28
 1/7 anonim válasza:
100%
Mert zsidók voltak, ha jól emlekszem és ezért akarták eltüntetni a papírjukat.
2022. dec. 30. 07:33
 2/7 A kérdező kommentje:
En is erre gondoltam,csak nem voltam benne biztos.
2022. dec. 30. 07:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A zsidó lányok iratai tüntek el, és amit utána beadtak helyette, azon már nem zsidóként szerepelt a család.
2022. dec. 30. 08:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Szoval akkor azert lopták el,hogy helyette Abigel elkuldje Ginanak azt amin mar nem szerepelnek zsidóként...most mar ertem.koszonom.
2022. dec. 30. 08:10
 5/7 anonim ***** válasza:
69%

Én tovább vinném ezt a gondolatot, mert szerintem a papíros sztori túlmutat önmagán.

Ez az a pont, ahol értelmet nyer a Matula lehetetlen szigora. Teljesen egyformán kell csinálni mindent, egy icipicit sem lóghatsz ki a sorból. Ez kamasz fejjel elviselhetetlen. Felnőttként viszont megérted, hogy ebben a suliban több lányt is bújtatnak, mert ilyen-olyan okból veszélyben vannak. Felnőttként tudod értékelni, hogy a világháború közepén biztonságban vagy. Van fedél a fejed fölött, naponta háromszor kapsz enni és még magas szintű oktatást is kapsz. Cserébe annyit kell tenned, hogy befogod a szád (a híres matulás hallgatás) és fegyelmezetten teszed a dolgod.

2022. dec. 30. 08:26
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 az iratok lecserélése Abigél magánakciója volt, a Matula nem biztos, hogy megvédte volna őket.
2022. dec. 30. 10:26
 7/7 anonim ***** válasza:
A Matula nem is TUDTA VOLNA megvédeni öket, ezért kellett az íratokat átcserélni ártatlanokra.
2022. dec. 30. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!