Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amerikában miért U alakú a wc...

Amerikában miért U alakú a wc ülőke és miért áll a víz a wc-ben?

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 07:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
47%

Bizony magasan áll a víz az amerikai WC-kben, ez azért van, mert az amerikai ember retteg a kórokozóktól és azt akarja, hogy a szarja elből a víz alá süllyedjen és ne terjedjen a szaga.

Éltem egy ideig Amerikában, nem csak turistaként jártam ott, a WC-k kialakítását sose tudtam megszokni. Bizony csobban, felfröcsköl... az se alap az amerikaiaknál, hogy szarás után kefélnék a WC-t. Ha shit splatter van a kagylóban, az ott marad, amíg a mexikói cseléd, bejárónő le nem takarítja vagy a heti takarítás során a háziasszony le nem keféli. Azonnal szarás után szinte senki nem keféli foltmentesre a budiját.

A másik, hogy nyilvános helyeken szokszor a restroom stall-ok olyanok, hogy alul kb. térdig be lehet látni és felül is szinte a fejed látszik, ha felállsz.

Jelenleg Ázsiában élek, itt sok helyen guggolós a WC, ami egészségesebb, csak az elhízott nyugati embernek ez nem kényelmes. A kaki nem vízbe pottyan itt, így nincs felcsobbanás, fröcskölés, de pont emiatt itt élő nyugatiak, főleg az amerikaiak utálják ezt a guggolós WC-t, mert nem szoktak hozzá, hogy a szar ott csücsül a fajanszon, amíg le nem húzzák.

A WC papírt itt Ázsiában nem szabad lehúzni, hanem szemetesbe kell dobni. Mint a mediterrán és trópusi országokban általában. Ez furcsa, de megszokható. Szerencsére nagyon sok helyen van nyilvános helyeken, éttermekben is kézi bidé zuhany, ami Amerikában sehol nincs.

2022. dec. 16. 06:37
 12/20 anonim ***** válasza:
13%

11

Neked soha eletedben nem volt onallo otthonod az USA-ban, kulonben nem irnal hulyesegeket. Max te voltal az, aki masok utan takaritotta a wc-ket.

Ahogy emlitettem, kulturalt wc hasznalat nem csinal froccsenest (es foleg nem marad ott semmilyen csik, pont a viz miatt). Csak megjegyzem, hogy a bide hasznalata altalanos egy bizonyos szint felett. Nalunk is van. Azt is megjegyeznem, hogy a kulturaltabb emberek itt sem huzzak le a wc papirt, mert erosen kornyezetszennyezo (es nem a sz4r miatt).

Amugy meg javasolom, hogy menj be egy nyilvanos wc-be Magyarorszagon, aztan meg latogass meg par McDonalds es hasonlokat - ezerszer redvasabb barmelyik, mint itt.

Guggolos wc a romanoknal nepszeru, es meg par hasonlo helyen. Ott pedig nincs lehuzas lehetosege, vagy belemegy a sz4r a lyukba, vagy nem. Soha eletemben nem lattam undoritobb es budosebb wc-ket a guggolos wc-knel, meg a magyarorszagi vasuti wc-k is tisztabbak, mint a guggolos wc-k.

2022. dec. 17. 05:43
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Románoknál, hol van guggolós wc? Pár éve még Montenegróban is volt.
2022. dec. 17. 05:48
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

Bukarestben es Constantaban volt szerencsetlensegem belefutni, de volt Bulgariaban is, meg a torokoknel. Minel keletebbre mesz, annal altalanosabb (es annal gusztustalanabb, kiveve a szallodakat). Ez alol kivetel a Japanoknal, ott a legpitibb helyen is konyhaasztal-tisztasagu a leulos wc.

2022. dec. 17. 05:58
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

12: Hiába jössz az ordenáré arrogáns szövegeddel, a tényeken akkor sem tudsz változtatni. Bárkivel előfordulhat, hogy úgy landol a széklete hogy visszafröccsen a víz. Ez fizika, nem kulturáltság kérdése a legtöbb esetben. Nyomod, belepottyan ez van. Áruld már mit kéne másképpen csinálni annak aki így jár? Hogyan nyomja egy igazi kulturált ember? :D A magyar mélyöblítéses WC-vel is ugyanúgy előfordult, amíg meg nem tanultam hogy az a megoldás hogy bedobsz egy kevés papírt és akkor nem fröccsen vissza.

Én a peremes wc-t szeretem azzal még sosem volt gondom. Kinek mi.

"es foleg nem marad ott semmilyen csik, pont a viz miatt"

De, attól még simán megragad az elfolyó résznél és felhalmozódik ha valaki nem takarítja rendszeresen, felhalmozódik a víz vonalában.

"a bide hasznalata altalanos egy bizonyos szint felett."

Egy bizonyos szint felett le is lehet zuhanyozni törlés után és nem kell bidét beszerelni.

"Amugy meg javasolom, hogy menj be egy nyilvanos wc-be Magyarorszagon"

Már bocs, de egy átlag nyilvános WC ott sem pedánsabb mint Magyarországon. Ugyanúgy láttam már ott körbefosottat, mint itt patyolat tisztát.

2022. dec. 18. 02:34
 16/20 anonim ***** válasza:
46%

Nem Románia az egyetlen, ahol guggolós van. Sőt, én Romániában pont nem is találkoztam olyannal, csak rendes angol WC-vel.

Bulgáriában volt szerencsém rettenetesen mocskos guggolóshoz, nyilvános WC a semmi közepén.

Amerikában nyilván a McDonadl's WC-je tisztább, mint egy magyar McDonald's WC-je. És ebből semmi nem következik, arra nézve, hogy a magánember nem takarít maga után. McDonald's-ban és más helyeken nyilván a takarító takarít. Ez Amerikában teljesen normális, elvégzi a munkáját, a vendég nem keféli budit maga után. Magyarországon meg koszosak az éttermi budik is. Ez van. DE! Az amerikai ember otthon se nagyon takarítja a budiját, hanem megvárja, míg a "help" lesúrolja. Mindenkinek megvan a maga feladata.

Én béreltem lakást (nyilván ár évre én nem vettem ott ingatlant), ott én takarítottam, de középosztálybeli ismerőseimnél volt help, aki megcsinált mindent. Vagy ahol asszonypajtás otthon ül (stay-at-home mom), ő takarított. De nem az sikált, aki odaszart egy fröcskölőset, pláne ha volt fizetett guatemalai help.

Amerikában sose láttam olyat, hogy ne a WC-be dobnák a papírt!

Esetleg trailer parkban (ahol te lakhatsz az IQ-d alapján) vagy ahol septic tank van, ott nem javasolt mindent lehúzni, de a WC-papír nem ruszki kartonpapír jellegű ott, hanem nagyon puha, szétmállik a vízben.

De mindenhol máshol lehúzzák.

És shit splatter nem csak a WC alján maradhat, hanem egy explosive diarrhea esetén a WC ülőke alatt is, meg a fajanszon körbe. Azt senki nem takarítja le maga után. Mondjuk Magyarországon is van igénytelen ember elég sok, de a magyar úgy nő fel általában, hogy nincs cselédje a családnak, inkább rászokik, hogy maga után eltakarítson. Nyilván nem mindenki, mert vannak igénytelen családok.

Ja és gyerek el Kelet-Ázsiába, vannak olyan guggolós WC-k, amik patyolattiszták. Krómacél minden, nem kell ráülni az ülőkére, sőt seggzuhany is van.

Amerikában a Covid-19 miatt kezdett terjedni a bidé. Amúgy nem is ismerték, Európában, Ázsiába látogató amerikai turistáknak külön rácsodálkozós tutorial-ok vannak, hogy hogy kellene használni az olasz, spanyol, argetin, arab, japán stb. WC-ket és bidéket.

Az utóbbi 2 évben a WC-papír shortage miatt kezdtek el beszerelni bidéülőkéket az amerikaiak, de világviszonylatban talán még midnig Amerikában és a többi angolszász országban a legkisebb a bidék aránya.

A másik, hogy az amerikai ember germ fóbiban szenved. A seggéhez zuhanyzás közben se mer nyúlni, ezért használnak washcloth-ot. Azzal dörzsölik a segglyukukat, mert a saját fenekéhez puszta szappanos kézzel se akar hozzányulni az amerikai ember.

2022. dec. 18. 02:55
 17/20 anonim ***** válasza:
21%
Úgy látom, neked nagyon savanyú volt a szőlő, hogy ennyire utálod és ennyi tévképzeted van az US emberekről és a körülményekről. Sajnálom, hogy neked (sem) nem sikerült. Gondolom, kiutáltak a belőled fröcsögő gyűlölet miatt.
2022. dec. 18. 04:15
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

Miután megcsináltam a második (MSc) diplomámat, dolgoztam is Amerikában, de előrelépést jelentett ide Ázsiába jönni, magasabb pozíció, de innen bármikor visszamehetek Amerikába akár cégen belül vagy más céghez az iparágban.

Megjegyzem amerikai cégnél vagyok itt is, amerikai a munkáltatóm, amerikaiak fizetnek, amerikai, kanadai, dél-afrikai, koreai és más nációkból való kollégákkal szívok egy levegőt. Innen is tudom, hogy nekik (az összes angolszásznak, nem csak amerikaiaknak) a guggolós budi meg a bidé szokatlan, idegen. De sok más dolog is, ami európai, ázsiai embernek átlagos, az az amerikaiaknak weird dolog. Mint például a belsőségekből készült ételek is.

Amerikát nem utálom (nem is értem ezt honnan vetted), hanem leírtam, hogy milyen a WC helyzet náluk. Bulgáriát se utálom, csak mert náluk volt szerencsém ocsmány koszos guggolóshoz.

Mi abban a fröcsögő gyűlölet, hogy leírom milyen a WC helyzet?

Magyarországon se elterjedt a bidé használata, ezt se tartom civilizált dolognak, de ez se jelenti, hogy gyűlölném emiatt Magyarországot.

Nekem semmi bajom Amerikával, sok pozitívumot kaptam ott, de amerikai diplomával vannak más országok, ahol igen jól oehet keresni, élni akár amerikai cégen keresztül is. Nem véletlen, hogy rengeteg itt is az expat amerikai, kanadai. És nem csak a diakhitelük elől menekülő fiatalok, akiknek semmi jövője nincs Amerikában, hanem menedzseri, mérnöki pozíciókban is.

Jó hely Amerika, de ha amerikaiként élsz itt Ázsia kellemesebb részén, ahol én élek, akkor még jobban tudsz élni, csak hát kell ehhez egy nyitottság. De még a helyi nyelvet se kell megtanulni, angolul simán elboldogulsz.

Például az amerikai magán egészségbiztosítás után az itteni egészségbiztosítás, kezelések, fogászati ellátások díjai nevetséges összegek.

Ezt is imádják az amerikaiak itt. Még az is, akinek Amerikában volt széleskörű biztosítása a cégen keresztül.

Amerika jó, de amerikaiként máshol jobban is lehet élni.

2022. dec. 18. 06:45
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
17: Ez nem tudom kinek szólt, de szerintem amíg te nem nyomtad be a "Max te voltal az, aki masok utan takaritotta a wc-ket." szövegedet szerintem senki egy rossz szót sem szólt másokhoz, csak megosztotta a tapasztalatait. Nem tudom miért vetted ennyire magadra, hogy valakinek mások a tapasztalatai. Igazából az összes hozzászólásodból csak az arrogancia süt, látszólag mindenki más kulturálatlan, a te szinted alatt van, stb... :D A kisebbségi komplexusos kelet-európai mintapéldája aki azt hiszi emberileg automatikusan több lesz ha egy nyugati országból osztja az észt. Gondolom azért olyan fontos, hogy bizonygasd ott minden körülmények között minden civilizáltabb hogy ezt az illúziódat fenn tud tartani.
2022. dec. 18. 07:33
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
19-es, éppen ezt akartam én is írni.
2022. dec. 18. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!