Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyugati emberek miért hajlandó...

Nyugati emberek miért hajlandóak olyan szörnyü helyeken élni mint Szingapúr?

Figyelt kérdés
Hogy lehet hogy valaki ki akar menni Szingapúrban élni ha egy beteg elnyomg diktatúra (tudom ez az USA-ra is igaz de Szingapúr még durvább) ahol még igazo választásokat se lehet tartani sem tüntetni igaziból. Mármint tudom hogy rendkívül gazdag, jó életminöséggel és nagyon erös közbiztonsággal meg alacsony adókkal, gyönyörü természeti környezetben a trópusokon éd technológiailag is nagyon fejlett. Sok nagyon jó dolog van ott ami miatt én is nagyon szívesen lennék ott túrista de hogy lehet képes valali olyan helyen élni ahol be van tiltva a rágózás az utcán ivás (nem csak alkohol hanem mimden esetèben) a galambok etetése (de igaziból nem ùgy hogy kint van egy tàbla hogy ne tetedd hanem súlyosan bírságolnak) és a hatóságok kínzást is alkalmazhatnak “büntetèskènt“ (botütés) a melegeket diszkriminàlják söt talán büntetik is. Nem elég hogy van halálbüntetés de még erösebben alkalmaznák a törvény szerint mint az Egyesült Államokban csak nagyon rikták a súlyos büncselekmények is. Nem beszélve a beteg társadalomról mert ugye egy normális társadalomban az ilyesmiket sosem fogadnák el. Folytathatnám még de gondolom èrtitek. Ezért èrdekel hogy miért mehet oda valaki élni nyugatról. Egyáltalán mentàlisan egészségesnek nevezhetö bárki is aki képes lenne egy diktatúrában élni?

2022. nov. 22. 13:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Singapurban parlamentaris demokracia van. Az alkotmanyuk 14. pontjaban Songapur joga garantalja es vedi a jogot a szabad velemenyre, baratsagos, nem vad, fegyveres tüntetesekre. Tehat tüntetni lehet, ha bejelentik elötte. A Global Peace Index (GPI) alapjan 2020-ban Singapur a legbekesebb azsiai orszag. Ezzel en be is fejeztem, tovabb nem akarok erröl irni.
2023. márc. 14. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!