London, Párizs, Brüsszel? Most nem kizárólag a méretére gondolok vagy az EU “fővárosára” hanem minden szempontból összességében melyikre mondanának leginkább? Gazdagsàg, befolyás stb… Ha az embereket megkérdeznék mit tartanak Európa fővárosának szerintetek melyiket mondanák a legtöbben?
A szó szoros értelmében akkor nem lehet a kérdésedre válaszolni, mert Európának nincs "fővárosa".
2022. nov. 7. 17:10
13/23 anonim válasza:
Berlin is egy jó válasz lehet.
2022. nov. 7. 17:23
14/23 anonim válasza:
Karakószörcsög
2022. nov. 7. 17:41
15/23 anonim válasza:
Bukarest
2022. nov. 7. 17:41
16/23 anonim válasza:
Europolis.
2022. nov. 7. 20:34
17/23 Darius- válasza:
Mi az , hogy Oroszorszagot nem szamitod Europahoz ? Amugy érdekes a kérdésed és igazad van abban, hogy Brussel az Eu székhelye csak.
Oroszorszag két kontinensen van, és a fovaros az Europaban van. Maradjunk a tényeknél, ne annal ami nekunk tetszik.
Istanbul fele Europa, masik fele Azsia, ezért én Moszkvat jelolném, mert az Europa legnépesebb varosa és kulturalis szempontokban is kituno.
2022. nov. 7. 20:36
18/23 anonim válasza:
Tudod a "főváros" és a "legnagyobb város" két nagyon eltérő kategória. A főváros egy térség legfontosabb városa mérettől függetlenül, mert onnan irányítják a térség sorsát. Ott készülnek a törvények, ott vannak a fő irányító testületek, ott vannak a legfontosabb szervezetek. tehát Európa fővárosa akkor is Brüsszel, ha ezt még önmaga is próbálja diverzifikálni (például ezért van a bíróság Strasbourgban). London mindössze nagy népességgel rendelkezik, de Európára akár Berlin vagy Párizs is nagyobb hatással van, mióta a britek kiléptek az Unióból.
Az pedig eléggé problémás, hogy Oroszországot nem számítod Európához, mikor legfontosabb városai (és a fővárosa) Európában van.
2022. nov. 7. 21:16
19/23 A kérdező kommentje:
18-as Igen, de mivel Európának nincs igazi fövárosa ezért a legnagyobb hatást gyakorló, legföbb, legnèpesebb, leggazdagabb, kultúrálisan legnagyobb jelentöségü stb... Egyaránt számít ebben a kérdésben ezért gondoltam hogy nem olyan egyértelmü számomra Brüsszel. De pontosan nem tudom mekkora politikai jelentösége van Brüsszelnek az EU-s parlamenten kívül ezért amikor kérdeztem hogy miért mindenki Brüsszelre szavaz akkor tényleg arra is gondoltam hogy érdekel pontosan mekkora a jelentösége Brüsszelnek politikailag és egyéb szempontból is. Oroszország kúltúrálisan alapból nem igazán tartozik Európához. Ahogy Fehéroroszország sem és Ukrajna vagy a Balkán is kevésbé. Ha valaki azt mondja Európa soha sem Oroszországra gondol. Általában teljesen elkülönítve beszélnek Oroszországról akár tv-ben akár interneten vagy akár a valóéletbeli beszélgetèseim alapján.
2022. nov. 8. 04:27
20/23 Darius- válasza:
Ugy kellett volna irnod, hogy az EU legbefolyasosabb, legszinesebb varosa vagy ilyesmi. Mert a Balkan és Kelet-Europa az Europa, a sokszinuség mindenhol jelen van, mert nem kovetik ezek a bizonyos szlav népek a liberalis szemléletmodot, amit az EU, attol még részei Europanak kulturalis téren is . Akkor a Balkan legyen Azsia ? Azért nem lesz az, mert te ugy akarod. Az ortodox vallasu népek Europaban élnek nagyrészt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!