Hová tűntek a lehulló gesztenyék a temetőből?
A temetőben, ahol a szeretteim nyugszanak, szinte csak gesztenyefák
nőttek. Rengeteg van belőlük. Minden évben össze szoktam szedni vagy két-három marékkal, hogy a sírokra tegyem a gyertyák mellé. Nálunk ez családi hagyomány. Idén úgy kellett fürkésznem, hogy összegyűjtsek 5-6 darabot.
Újabban betakarítják a termést és hasznosítják?
Á, temetőkben ezzel senki nem foglalkozik.
Összesöpörték, mint szemetet, és elszállították a többi szeméttel együtt.
A temetőben a földön nincs szemét. Avar van, gesztenye van.
Az elhervadt virágok, koszorúk, egyebek gyűjtésére ott vannak a hulladék konténerek.
Az önkormányzat munkásai szedik össze. A füvet is levágják, szemét meg azért nincs, mert összeszedik mire mész. A sírokról is. Ha az illető szemétnek gondolja a gesztenyét azt is összeszedi.
Nekem se biztos eszembejutna, hogy az valakinél egy fura hagyomány lehet, szóval én is valószínűleg kidobnám, ha ez lenne a munkám.
"Az önkormányzat munkásai szedik össze." Már ha ez köztemető, és nem egyházi. Utóbbiban nem fognak az önkormányzat munkásai csinálni semmit.
Szóval a temetőt gondozók - akik lehetnek az önkormányzat emberei, közmunkások, a fenntartó egyház alkalmazottai vagy egy ezzel megbízott cég emberei - valószínűleg összeszedték. Hasonlóan ahhoz, hogy a füvet is le szokták vágni.
A másik lehetőség, hogy valakik, külsős illetéktelenek, random akárkik összeszedték takarmánynak a saját állataiknak, vagy eladni. Nálunk a faluban a fő utcán van rengeteg gesztenyefa, onnan is szerencsétlen, szegény emberek szokták összeszedni, gondolom valaki biztos fizet érte nekik valami minimálisat, vagy az állataiknak oda tudják adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!