Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hová tűntek a lehulló geszteny...

Hová tűntek a lehulló gesztenyék a temetőből?

Figyelt kérdés

A temetőben, ahol a szeretteim nyugszanak, szinte csak gesztenyefák

nőttek. Rengeteg van belőlük. Minden évben össze szoktam szedni vagy két-három marékkal, hogy a sírokra tegyem a gyertyák mellé. Nálunk ez családi hagyomány. Idén úgy kellett fürkésznem, hogy összegyűjtsek 5-6 darabot.

Újabban betakarítják a termést és hasznosítják?

2022. okt. 30. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A vadgesztenyét a növényevő állatok eszik, a szelídet meg az ember is. (Ha állat nem jut be a temetőbe, hát akkor ember hordja el az állatainak.) Ha az emlékeim nem csalnak, volt idén rendesen gesztenye termés, de már egy hónapja...
2022. okt. 30. 22:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Tehát begyűjtötték és eladták takarmánynak. Köszönöm.
2022. okt. 31. 03:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Á, temetőkben ezzel senki nem foglalkozik.

Összesöpörték, mint szemetet, és elszállították a többi szeméttel együtt.

2022. okt. 31. 05:22
 4/8 A kérdező kommentje:

A temetőben a földön nincs szemét. Avar van, gesztenye van.

Az elhervadt virágok, koszorúk, egyebek gyűjtésére ott vannak a hulladék konténerek.

2022. okt. 31. 09:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Valaki gyorsabb volt nálad
2022. okt. 31. 09:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt a néhány gesztenyét minden évben simán összeszedtem, amiről írtam. Most feltűnt.
2022. okt. 31. 09:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az önkormányzat munkásai szedik össze. A füvet is levágják, szemét meg azért nincs, mert összeszedik mire mész. A sírokról is. Ha az illető szemétnek gondolja a gesztenyét azt is összeszedi.

Nekem se biztos eszembejutna, hogy az valakinél egy fura hagyomány lehet, szóval én is valószínűleg kidobnám, ha ez lenne a munkám.

2022. okt. 31. 10:58
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az önkormányzat munkásai szedik össze." Már ha ez köztemető, és nem egyházi. Utóbbiban nem fognak az önkormányzat munkásai csinálni semmit.

Szóval a temetőt gondozók - akik lehetnek az önkormányzat emberei, közmunkások, a fenntartó egyház alkalmazottai vagy egy ezzel megbízott cég emberei - valószínűleg összeszedték. Hasonlóan ahhoz, hogy a füvet is le szokták vágni.

A másik lehetőség, hogy valakik, külsős illetéktelenek, random akárkik összeszedték takarmánynak a saját állataiknak, vagy eladni. Nálunk a faluban a fő utcán van rengeteg gesztenyefa, onnan is szerencsétlen, szegény emberek szokták összeszedni, gondolom valaki biztos fizet érte nekik valami minimálisat, vagy az állataiknak oda tudják adni.

2022. nov. 9. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!