Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon minek köszönhet...

Magyarországon minek köszönhetően múlt el a 2000-es évek eleji beteges Amerikanizmus?

Figyelt kérdés

Magyarországon meg kelet európában a kilencvenes évek végén-kétezres évek elején tombolt a beteges Amerikanizmus,mindenki Amerikát akart csinálni az országból.

A filmek,tv műsorok amerikai mintára készültek(borzalmas minőségben),a zenék Amerikát éltették,mindenki hamburgert akart, USA zászlókat árultak minden boltban, bevezették a vadkapitalizmust,mindenki legyen vállalkozó és nyisson cukrászdát Bécsben!

(Ezt a korszakot mutatja be remekül az Üvegtigris film.)

De ez szinte egy csapásra elmúlt és ma már inkább szitokszó az Amerika és nemigazán divat amerikát példaképnek tekinteni.

Minek vagy kinek köszönhetően múlt ez ez az Amerika mánia?

2022. okt. 22. 12:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az egy "korszellem" volt mint a 2000es évek második felében a "nemzetiradikalizmus" mikor mindenütt Kárpátia bömbölt meg Nagy Magyarország matricák voltak mindenütt.
2022. okt. 22. 13:13
 12/16 anonim válasza:

"Szerintem sokkal jobb lenne a világ, ha USA, Kanada, Anglia, Franciaország, és Németország összefogna egy szuperhatalommá és ők irányítanák a világot vaskézzel. Oroszokat lecsapnák, Iránt, Kínát, Kubát és a többi elkanászodó országot megfenyítenék stb."

Tehát legyen diktatúra számodra szimpatikus országokból? Aminek tagja az az USA, ami élesben ledobott atombombákat és azóta is számtalan háborús bűnt elkövetett már? Bár a ledobott atomok régen kerültek bevetésre, Hitler is rég volt a németeknél. Viszont a mai USA ban is elég sok mocsok dolog történik szerintem. Én inkább élnék az USA ban, mint kínában vagy az oroszoknál és sokkal jobb ország azt elismerem, de ettől még ironikus, hogy a mai diktátorok ellen egy diktatúrát akarsz létrehozni, ahol az egyik taggal a mai napig elég sok a probléma, és volt régen is.

2022. okt. 22. 14:07
 13/16 anonim válasza:
Persze nyilván jobb ország Franciaország mint Oroszország vagy Kína és sok ember élete lenne jobb, ha ezek nem lennének diktatúrák. Valamilyen külső beavatkozás kellene de akkor is inkább megdönteni a rendszert és hagyni, hogy ők alakítsanak ki rendes életet. Persze ennyi erővel Magyarország is megpróbálta és láthatod mi lett belőle. Sok esetben kellene valamilyen beavatkozás de nem tudom milyen szinten, de akkor is vicces, hogy a mai diktatúrákra egy diktatúra a megoldás.
2022. okt. 22. 14:11
 14/16 anonim válasza:
Előző kettő komment mind2 az enyém, csak folytattam a gondolatot a másodikban.
2022. okt. 22. 14:12
 15/16 anonim ***** válasza:
A '90-es években beszivárgott a "hanyatló Nyugat" általi Mákdonaldsz és tsi., a zemberek megtapasztalták, hogy milyen jól elhájasodnak általa, így inkább kezdtek lemondani a galád Nyugatról.
2022. okt. 22. 14:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Gyogyóban lehagytuk őket, a többi túl nehéz lenne.
2022. okt. 23. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!