Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy kell egy Ozora fesztiválr...

Hogy kell egy Ozora fesztiválra készülni?

Figyelt kérdés
Régi vágyam, hogy eljussak az Ozora fesztiválra, de nem nagyon tudom mire számítsak :D. Félre értés ne essék, a cél az, hogy egy hetet vegigbulizzunk nem pedig, hogy bekólázva fetrengjünk a porban. Aki már volt, le tudná írni, hogy mennyire nomád az egész, milyen cuccokat vigyünk, milyen arcok vannak, mire kell készülni "kezdő ozorásként"? És úgy általánosságban tényleg olyan kint hagyod a külvilágot feeling az egész?

2022. okt. 19. 15:42
 1/8 darandaliuszmusz válasza:
100%
Egészen szabad a fesztivál a többihez képest. Nyílván a kutyás rendőrökre a bejáratnál vagy akár a falu szélén számítani kell ami más helyen nem ennyire megszokott. Vihetsz be magaddal unlimited mennyiségű alkoholt és vizet ha jól tudom. Kaját is, bőven. Általában autóval mennek az emberek (sőt kibusszal) aztán ilyen kis sátrat csinálnak az autó köré / mellé pl , avagy ilyen tábor szerűt. Ez követendő szerintem, letudod zárni a kocsit stb... Mindent neked kell hozni, sátor hálózsák stb. Én tavaly előtt teljesen józanul toltam végig szóval az sem akadály. Senki sem erőltet semmit, mindenki jóindulatú (az utóbbi évben azonban hallottam hogy higul a társaság és egyre inkább előkerülnek a tipikus feszitválozók nem azok akik eddig jártak ozorára). Főleg a kedvesség a lényeg ozorán, mindenki feltűen kedves egymással ha te is az vagy. A sátorszomszédaiddal nagyon ajánlott össze haverkodni, tényleg olyan random nagy társaságok össze tudnak jönni hogy az valami elképesztő. Angol tudás nyílván létszükséglet :D Beépített rendőrökkel vigyázni! Kb minden kajálda főleg vega / vegán cuccokat készít, és a főző standdnál se néznek rád jó szemmel ha egy fél marhát sütsz éppen mivel mindenki vega cuccokat fog csinálni de van lehetőség nem vega ételeket is venni, csinálni, hozni. Ki lehet menni a fesztiválról a faluban bevásárolni és vissza is lehet jönni. Bent is van egy bolt, dohánybolt.
2022. okt. 23. 10:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm szépen, hogy ilyen részletes választ írtál. Már egy jó ideje szeretnék eljutni erre a fesztiválra, és pont az ami vonz benne, hogy nem ilyen rongyrázós Sound feeling az egész. Nagyon pozitív azt olvasni, hogy mindenki kedves meg barátságos, és hogy teljesen józanul is végig lehet tolni. Én lehet egy hétre nem tudnék menni, de 2-3 napra mindenképp benevezek! Az lenne még a kérdésem, hogy full heti jegyet akkor is ki kell fizetned, ha nem maradsz ott végig ugye?
2022. okt. 24. 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
11 x voltam eddig. Nem kell elhinni mindent, amit mondanak, rengetegen teljesen józanul szórakoznak, sokan vannak lent családdal, gyerekek, nagymama stb... Csak hetijegy van szerencsére, ha fél napra jössz, ha háromra, akkor is ugyanazt kell megvenned.
2022. okt. 26. 17:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi mégegyszer ez így azért megnyugtató! :D
2022. okt. 27. 08:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a 3-as vagyok, az első választ nem én írtam, azt valaki más.
2022. okt. 27. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Először is, amikor már a fesztivál közelében van az ember, mondjuk 20km-es körzetben, ott már előfordul, hogy kiszúrnak járműveket ellenőrzésre, tehát ha van valami, akkor okosan :D

Ha megérkezel a main stage nyitása előtt, közben, vagy utána 1-2 nappal nap közben, hatalmas sorra számíts.

Egy helyen, ahonnan mindenki torkollik be a fesztivál területére ellenőrzések vannak, sokszor a csomagtartót is nyitni kell, de az én autómat egyszer sem nézték át alaposan, csak bepillantottak. Kutyát soha nem láttam, csak hallottam hogy vannak.

Kaját, piát, mindent vihetsz, így olcsón is megúszhatod. A fesztivál területét is bármikor elhagyhatod, és vissza mehetsz.

Ami nagyon fontos az az, hogy minél hamarabb érkezz a fesztiválra. Első nap még találsz jó, árnyékos helyet a fák közelében, ami iszonyatosan fontos, ha szeretnél napközben nyugodtan pihenni.

Én a dombok közelében nézek mindig helyet, az viszonylag csendes, és 10 perc alatt oda lehet érni a pumpui stage-hez, onnan meg megint kb 10 perc a main stage kényelmesen.

Kora reggel, és estefelé lehet 1 percen belül a vízcsapokhoz jutni, csúcsidőben 30 perc is lehet, ugyanez vonatkozik a zuhanyra is, amiből kizárólag jéghideg víz folyik.

Az éjszakák nagyon hidegek, úgyhogy készülj fel arra, hogy tényleg kell takaró, ami melegen tart!!! Alul és felül is!

A nappalok általában nagyon forróak, de meglepően tűrhető az időjárás a fő színpadon, vízpermet is megy.

Vannak emberek, akik az utadon főleg éjszaka megkérdezik, hogy kell-e valami. MINDIG utasítsd el, sosem tudhatod, hogy ki ő.

Barátkozni iszonyatosan könnyű, mindenki mosolyog, megfeledkezhetsz nyugodtan a hétköznapi gondokról, és elengedheted magad.

Ezek ellenére elővigyázatosnak kell lenni. Mint minden nagy fesztiválon, itt is megfordulnak olyan emberek, akik lopni járnak. Sajnos a közeli falvakból jönnek portyázni, tudják, hogy hogy lehet belógni a fesztiválra, ezért értékeket nem tartasz a sátradban, és olyan dolgokat, amit nem szeretnél elveszteni. Az autót pedig kizárólag kulccsal nyitod és zárod, mert már vannak olyan eszközök, amik megsegítik a tolvaj munkáját, ha egyszer elkapják a jelet. Aggódni nem kell, csak ne legyenek felszolgálva az értékeid, a tolvajok nem nagyon kockáztatnak, ha nem egyszerű a “munka” addig keresnek valamit, amíg nem találnak. *odamegy, felveszi, elnegy*, a többi túl rizikós.

2022. nov. 13. 01:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
És még annyit, hogyha szerhasználatról van szó, akkor arra kell figyelni, hogy ne legyen terülj, terülj asztalkám. Igen, sokan vannak, akik csinálnak valamit, ez egy pszichedelikus fesztivál, mindenki tudja. Az osztókat próbálják kiszedni, azokat, akik hatalmas mennyiséggel jöttek, és akik teljesen nyitottan csinálják. Ezek ellenére nem ritka embereket látni a mainen, ahol nyíltan csinálják, én mégis azt ajánlom, hogy csak egy picit vonuljunk félre.
2022. nov. 13. 01:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, nagyon köszönöm, hogy ilyen részletes választ adtál. Én személy szerint miden féle szerhasználatból kimaradok, tényleg a buli miatt mennék oda, nem kockáztatnék semmi olyasmit, amivel bajba kerülhetek. Nagyon köszi az infókat a fürdéssel, kajával, helykereséssel kapcsolatban is, illetve, hogy mire figyeljünk, hogy ne lopjanak.
2022. nov. 14. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!