Hogy kell egy Ozora fesztiválra készülni?
Először is, amikor már a fesztivál közelében van az ember, mondjuk 20km-es körzetben, ott már előfordul, hogy kiszúrnak járműveket ellenőrzésre, tehát ha van valami, akkor okosan :D
Ha megérkezel a main stage nyitása előtt, közben, vagy utána 1-2 nappal nap közben, hatalmas sorra számíts.
Egy helyen, ahonnan mindenki torkollik be a fesztivál területére ellenőrzések vannak, sokszor a csomagtartót is nyitni kell, de az én autómat egyszer sem nézték át alaposan, csak bepillantottak. Kutyát soha nem láttam, csak hallottam hogy vannak.
Kaját, piát, mindent vihetsz, így olcsón is megúszhatod. A fesztivál területét is bármikor elhagyhatod, és vissza mehetsz.
Ami nagyon fontos az az, hogy minél hamarabb érkezz a fesztiválra. Első nap még találsz jó, árnyékos helyet a fák közelében, ami iszonyatosan fontos, ha szeretnél napközben nyugodtan pihenni.
Én a dombok közelében nézek mindig helyet, az viszonylag csendes, és 10 perc alatt oda lehet érni a pumpui stage-hez, onnan meg megint kb 10 perc a main stage kényelmesen.
Kora reggel, és estefelé lehet 1 percen belül a vízcsapokhoz jutni, csúcsidőben 30 perc is lehet, ugyanez vonatkozik a zuhanyra is, amiből kizárólag jéghideg víz folyik.
Az éjszakák nagyon hidegek, úgyhogy készülj fel arra, hogy tényleg kell takaró, ami melegen tart!!! Alul és felül is!
A nappalok általában nagyon forróak, de meglepően tűrhető az időjárás a fő színpadon, vízpermet is megy.
Vannak emberek, akik az utadon főleg éjszaka megkérdezik, hogy kell-e valami. MINDIG utasítsd el, sosem tudhatod, hogy ki ő.
Barátkozni iszonyatosan könnyű, mindenki mosolyog, megfeledkezhetsz nyugodtan a hétköznapi gondokról, és elengedheted magad.
Ezek ellenére elővigyázatosnak kell lenni. Mint minden nagy fesztiválon, itt is megfordulnak olyan emberek, akik lopni járnak. Sajnos a közeli falvakból jönnek portyázni, tudják, hogy hogy lehet belógni a fesztiválra, ezért értékeket nem tartasz a sátradban, és olyan dolgokat, amit nem szeretnél elveszteni. Az autót pedig kizárólag kulccsal nyitod és zárod, mert már vannak olyan eszközök, amik megsegítik a tolvaj munkáját, ha egyszer elkapják a jelet. Aggódni nem kell, csak ne legyenek felszolgálva az értékeid, a tolvajok nem nagyon kockáztatnak, ha nem egyszerű a “munka” addig keresnek valamit, amíg nem találnak. *odamegy, felveszi, elnegy*, a többi túl rizikós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!