Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol van Magyarország legcsórób...

Hol van Magyarország legcsóróbb része?

Figyelt kérdés
Szerintem Kelet-Magyarországon, szerintetek?

2022. okt. 11. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is

Szabolcs megye..

Sajnos itt lakom

De már nem sokáig

2022. okt. 11. 17:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Nográd-Borsod-Szabolcs
2022. okt. 11. 17:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Én az ország nyugati részén lakom, csak párszor voltam az ország másik részén, de hallomy hogy milyen csorosag van ott
2022. okt. 11. 18:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Ózd Kazincbarcika között az erdőben tanyákon érdemes szétnézni meg a cigánysoron.

Gyerekek ott olyan mintha megállt volna az idő a 90-es évek hipp hopp világában.

Kb olyan érzés fog el mikor keresztülmegyek itt.

Már csak a zene hiányzik hozzá.

2022. okt. 11. 19:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy főre jutó bruttó GDP alapján régiós szinten az Észak-Alföld , viszont megyei szinten Nógrád a legszegényebb. De Dél-Alföld illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg is hasonló szint.

Persze a nagy területi egységek torzítanak: személyes véleményem szerint a Cserehát, Szatmár és az Ormánság a legelmaradottabb kistérségek, csak ugye ezeknél Miskolc és a Sajó-völgy, Nyíregyháza, valamint Pécs alaposan felfelé húzzák a gazdasági statisztikát.

Ennél talán pontosabb, ha az egy főre jutó jövedelmet nézzük , azt is járási szinten . Így már jobban egybevág a tapasztalatom és a statisztika. Az encsi, kisteleki, gönci, ózdi, bácsalmási, fehérgyarmati, Vásárosnaményi, cigándi, kunhegyesi és csengeri járásokban a legrosszabb a helyzet. Ez amúgy ellentmond annak a fent hangoztatott rasszista teóriának is, hogy a cigányos környékek a legelmaradottabbak is egyben: ha van is korreláció, az messze nem tökéletes , hiszen a felsorolt járások között akad több olyan is, ahol alacsony a cigányság részaránya.

2022. okt. 12. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!