Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Népszámlálás! Segítség!?

Népszámlálás! Segítség!?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a kovetkezo lenne a problemam:

A lakasban hivatalosan 4-en lakunk, én ebben a hónapban nem vagyok otthon, elutaztam.

Valami csoda folytán arra a szerencsétlenségre jutottak hogy engem nem írtak bele a népszámlálásba amikor kitöltötték a lakasrol szolo nepszamlalas kerdoivet.

Mit tudok tenni hogy bele kerüljön a nevem (tobbszor nem lehet kitolteni, nem engedi)?

Mivel ha jön a számlálóbiztos októberben, én nem leszek ott mert nem vagyok otthon.

Nem szeretnék 200 ezres büntetést, kérlek segítsetek!

2022. okt. 2. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Fog menni kérdező biztos. Mint ahogy az első válaszíró is írta. És akkor is lehet nyilatkozni. Illteve november 20 és november 30 között a helyi önkormányzati jegyzőnél is lehet jelentkezni a népszámlálásra. Tehát van rá lehetőséged a pótlásra.
2022. okt. 2. 15:45
 2/5 anonim ***** válasza:
2022. okt. 2. 16:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne, tanácsadás előtt kissé tájékozódni. A jelen hivatalos verzió szerint a határidőig online lehet intézni, utána a hiányzó helyekremennek el a népszámlálók, máshová nem.

Kérdező, nem lenne egyszerűbb a népszámlálási irodát felhívni? Ők intézkedhetnek, ők autentikusak. Az átlag válaszoló nem biztos.

2022. okt. 2. 16:27
 4/5 anonim ***** válasza:

"Hol találom a belépési kódot?

A belépési kódot tartalmazó felkérő levelet postai úton küldtük el név nélkül, házszámra címzett borítékban. [...]

Már felhasználta, elvesztette vagy nem kapott belépési kódot?

Új kód igényléséhez központi ügyfélkapus (KAÜ-s) bejelentkezés szükséges, amely történhet ügyfélkapuval, elektronikus személyi igazolvánnyal, telefonos vagy arcképes azonosítással.

[...]

5 eset, amikor szükséges belépési kódot igényelni:

Ha már kitöltötte egy kóddal interneten a kérdőívet, de kimaradt egy vagy több személy, aki életvitelszerűen az adott címen él.

[...]"

2022. okt. 2. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Igényelj egy online kodot es toltsd ki te is.

Ha az adott lakasra erkezett be kerdoiv akkor nem fog kimenni a szamlalobiztos.

A szamlalobiztos egyebkent haromszor megy ki es a negyedik utan van a bunti. De mondom, hozzatok igy nem fog

2022. okt. 5. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!