Népszámlálás! Segítség!?
Sziasztok, a kovetkezo lenne a problemam:
A lakasban hivatalosan 4-en lakunk, én ebben a hónapban nem vagyok otthon, elutaztam.
Valami csoda folytán arra a szerencsétlenségre jutottak hogy engem nem írtak bele a népszámlálásba amikor kitöltötték a lakasrol szolo nepszamlalas kerdoivet.
Mit tudok tenni hogy bele kerüljön a nevem (tobbszor nem lehet kitolteni, nem engedi)?
Mivel ha jön a számlálóbiztos októberben, én nem leszek ott mert nem vagyok otthon.
Nem szeretnék 200 ezres büntetést, kérlek segítsetek!
Jó lenne, tanácsadás előtt kissé tájékozódni. A jelen hivatalos verzió szerint a határidőig online lehet intézni, utána a hiányzó helyekremennek el a népszámlálók, máshová nem.
Kérdező, nem lenne egyszerűbb a népszámlálási irodát felhívni? Ők intézkedhetnek, ők autentikusak. Az átlag válaszoló nem biztos.
"Hol találom a belépési kódot?
A belépési kódot tartalmazó felkérő levelet postai úton küldtük el név nélkül, házszámra címzett borítékban. [...]
Már felhasználta, elvesztette vagy nem kapott belépési kódot?
Új kód igényléséhez központi ügyfélkapus (KAÜ-s) bejelentkezés szükséges, amely történhet ügyfélkapuval, elektronikus személyi igazolvánnyal, telefonos vagy arcképes azonosítással.
[...]
5 eset, amikor szükséges belépési kódot igényelni:
Ha már kitöltötte egy kóddal interneten a kérdőívet, de kimaradt egy vagy több személy, aki életvitelszerűen az adott címen él.
[...]"
Igényelj egy online kodot es toltsd ki te is.
Ha az adott lakasra erkezett be kerdoiv akkor nem fog kimenni a szamlalobiztos.
A szamlalobiztos egyebkent haromszor megy ki es a negyedik utan van a bunti. De mondom, hozzatok igy nem fog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!