Magyarországon mennyi angol nemzetiségű él?
Figyelt kérdés
2022. szept. 29. 15:48
A kérdező szavazást indított:
Nincs angol lakosság Magyarországon, még Budapesten sem.
1-10
10-100
100-1000
1000-5000
18 szavazat
1/8 anonim válasza:
Igazán nem lehet megmondani, én 4 Angliából származó, angol anyanyelvü ("eredeti" angol") embert ismerek, akik itt él sok éve.
2/8 anonim válasza:
Azért van a népszámlálás hogy ez kiderüljön. Utoljára 10 éve volt és más olyan országos felmérés nincs, ami nemzetiségre vonatkozik
4/8 Kései Sirató válasza:
Angol nemzetiségi kisebbségi önkormányzat nem működik Magyarországon, tehát nincs nagyon jelentős létszáma az itt élő angoloknak, de jónéhányan lehetnek, főleg Budapesten és a nagyobb városokban.
Én 2 főt ismerek, ők Debrecenben élnek.
6/8 anonim válasza:
Akárhány él itt, pont annyival több, mint kellene. Inkább tíz cigány, mint egy angol vagy ír.
7/8 anonim válasza:
Mit értünk "él" alatt? Huszon éve itt élő, magyar állampolgárrá vált személyeket, vagy a fél évre itt tartózkodó cserediák, leányvállalati kiküldetett, világjáró kalandor is megteszi? Mert utóbbi félékből százezres nagyságrend jön-megy Magyarországon, ha annak csak bolygóarányosan 1%-a angol, máris ezer fő megvan, de szinte biztos vagyok benne, hogy az angolok magasabb arányban képviselik magukat, mint egyéb, sose hallott harmadik világbeli cipője sincs tömegek.
8/8 Kései Sirató válasza:
7-es Első sorban magyar állampolgárságú nemzetiségi személyeket szoktunk érteni alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!