Csak én tartom hülyeségnek a különböző stílusokat?
Azért az emo meg a pánk között van némi különbség.
Ha az életfelfogásom és az ízlésem egyezek egy adott stílussal akkor ezvan. Egy kategórián is belül millióféle ember lehet. 2 pánk sem egyforma. Zenei ízlésben is lehet teljesen más, de eszmékben is.
Nem csak te. Dehát a fiatalok szeretnek csordákba tömörülni.
Punkok és az eszmék? Mégis, kire kell itt gondolni, azokra a 15-17 éves gyerekekre, akik Exploited-et hallgatnak, ráírják a pólóikra, hogy Punks not dead, es akkor ők már nagy punkok? Akik nagy vagányan "csöveznek" a Moszkván, aztán mikor megunják, hazamennek a rózsadombi villájukba?
Újságíróként meginterjúvoltam pár ilyen személyt, ezek tehát személyes tapasztalatok. Egy emlékezetes párbeszéd (öltözködés alapján -halálfejes motívum- azt hittem, egy emoval állok szemben), nem cenzúráztam, szó szerinti idézet:
-Te milyen stílust képviselsz? Emo vagy?
-A f*szt. Nem vagyok pózer emo köcsög. Punk vagyok. [Szív egy slukkot a cigijéből.]
-És mitől vagy punk? Miben vagy más, mint egy emo?
-Az emósok pózerek. Azt sem tudják, mit képviselnek. Megtetszik nekik a divat, és akkor ők emósok. A punkok egy eszmét képviselnek, ez inkább ideológia, mint divat kérdése.
-Te milyen eszmét képviselsz? Milyen ideológiával azonosulsz?
-Hát..a punk eszmékkel.
-Miről szólnak "a punk eszmék"?
-Háát..vágod, anarchia, meg minden..
-Mi az anarchia?
-Nézd, te most engem ku.rvára be akarsz égetni, asszed nem tudom, mit képviselek, de k.urva nagyot tévedsz. Én punk vagyok, 2 éve.
-Ez komoly időtartam. Hány éves vagy?
-14.
Ennyit az eszmékről.
De ugyanezt tapasztaltam egy magát skinheadnek tartó fiúval kapcsolatban, aki mindössze annyit tudott saját stílusáról, hogy a c.igányokat utálni kell. De hogy miért, azt maga sem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!