Mit gondoltok erről a versről?
Címet nem adtam neki, és elég összecsapott is lett... De sokat jelentene, ha leírnátok az őszinte véleményeteket (tudom, hogy messze nem remekmű, fejlődni szeretnék, csak ezért osztom meg)
---
Tarka volt, és rátapostam.
Kifröccsent egy univerzum
Színei - bár nem túl tarkán -
hevertek az aszfalt sarkán,
ártatlanul.
Leveses volt, édes maszlag,
bél, meg minden, mi belsőség -
Sikítani csak a húst hallottam
S most hevert ott, némán, halottan
Szegény pép.
Így álltunk, aztán én következtem,
Már vártam rád, te megtetted.
Tarka voltam, s hogy rám tapostál,
Kifröccsentetted az életem.
Betegnek tűnhet, de egy véletlen eset húzódik az első "versszak" mögött, még csak nem emberre is kell érteni, nincs bennem hajlam a gyilkolászásra.
Ezt az élményt viszont magamra vetítettem. Zaklatott fázisában vagyok az életemnek, úgy érzem, szinte engem is összetapostak.
(Megjegyzés: most látom csak, hogy véletlenül múlt időbe tettem a "versben" a hever szót, nem szándékosan, elírtam)
*nem is emberre
Úgy látszik ez nem az én napom.
Aki nem ért a költészethez, az ne szóljon hozzá az ilyen jellegű kérdésekhez!
Ez bizony egy vers. Jegyezzük meg egy életre, hogy nem minden versnek kell rímekben végződnie, attól még vers. Verset írni pedig bármiről lehet, még a legyek nemi életéről is!
Ami a Te versedet illeti, kedves Kérdező, ez majdnem egy "ÖTSOROS" vers, kár, hogy a harmadik versszakhoz nem jutott valami eszedbe egy ötödik sornak.
Ami a mondanivalót illeti, azonnal felfogtam, és nem értem a 2-es válaszadót, mivel itt egyáltalán nem gyilkolászásról van szó, és nem elmebetegségről! Valaki azt próbálta kifejteni, milyen érzés az, amikor az embert "elhagyják".
Kérdező, próbálkozz csak tovább, alapjában véve nem rossz a versed. Jó, olvastam már emelkedettebb hangvételűt is, de nem ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!