Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vágottszemű a vágott szemű?

Miért vágottszemű a vágott szemű?

Figyelt kérdés
Honnan jött ez? Vagy miért hívják így a szemüket? A mandulaszem, ferdeszem, rizsszem is érdekel.

2022. aug. 23. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Konkrétan mire vagy kíváncsi?Arra, hogy az ázsiai embereknek miért ilyen a szeme biológiailag, vagy arra, hogy miért nevezik így a nem ázsiai emberek?
2022. aug. 23. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
mert egy hülye kitalálta ezt a megnevezést, aminek semmi értelme
2022. aug. 23. 13:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, sz érdekel, hogy miért hívják így a nem ázsiaiak.
2022. aug. 23. 14:02
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

A mandula szem és a ferde szem egyértelműen a szem formájára/állására utal.A mandula forma az nem sértő, míg a ferde szemezés igen.

A rizs szem gondolom a szem méretére utalna, tehát hogy kicsi.Ez is azért elég sértő.

A vágott szem megint csak a szem méretére utal, hogy olyan pici, mint egy vágás.Ez nagyon bunkó megnevezés.

Én magyar vagyok.Fehér bőrű, szőke hajú, kék szemű.És "vágott" szemem van nekem is!

2022. aug. 23. 14:08
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
Én a koreszokat (koreai) nemes egyszerűséggel dinnyefejűnek nevezem, mert egyik másik akkora hidroglóbuszt hord a nyakán, mint egy görögdinnye. :D
2022. aug. 23. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
24%
Lepontozhattok, akkor is ez az igazság :D
2022. aug. 23. 18:37
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Ezt szemredőnek v. redős szemnek nevezik.S ez azért alakult ki az ázsiai és az eszkimó népeknél,mert alkalmazkodniuk kellett a viszontagságosabb időjáráshoz.
2022. aug. 23. 19:32
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként a szemük ugyanúgy áll, mint a nem-"vágott/ferde/stb" szeműeké. A különbség az u.n. mongolredő a szemhéj fölött.
2022. aug. 23. 20:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem minden ázsiai embernek ilyen formájú a szeme. Vannak nagyon szép szemű ázsiai emberek is. (Nem műtöttek.)

Ez inkább sértés, mint kifejezés.

2022. aug. 25. 13:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!