Környezetbarát megoldás. Mi az?
Lehet,hogy másik témakörbe is beleillik a kérdésem, de családi szempontok érdekelnek leginkább, és a jövő generáció=D Tehát arra lennék kíváncsi,hogy szerintetek mit lehet környezetbarát megoldásnak nevezni? Mi az manapság ami környezetbarát? Mit lehetne környezetbarát megoldással helyrehozni? Tehát ezzel témával kapcsolatos dolgokra lennék kíváncsi, érdekel mások véleménye. Ne házi feladat,vagy közvéleménykutatás...ha sok ötletet írtok,elmondom miért kell=D
Köszi ha valaki kicsit elgondolkodik rajta!!!!!!!!
A maradék kenyeret megszárítjuk és odaadjuk a szomszéd néninek, aki pedig megeteti a csirkéket vele. Ettől ők állítólag jobban tojnak, és ezért mindig kapunk tőle cserébe tojást.
A maradékot megeszi a kutya, tehát nálunk sincs kidobva kaja.
Most próbálom szobatisztává szoktatni 2 éves fiamat, hogy ne legyen annyi kidobott pelenka.
Az ökológiai lábnyomod csökkentheted:
-egy háztartásban többen laktok,
-megújuló energia használata,
-nem eszel minden nap vagy minden étkezésnél húst,
-hazai terméket vásárolsz,
-tömegközlekedsz, vagy bringázol,
-csökkented a hulladék mennyiségét (szelektív gyűjtés, komposztálás),
-energiatakarékos izzók és gépek használata,
-környezetbarát tisztítószerek alkalmazása,
-belföldi nyaralás,
-textil bevásárlószatyor alkalmazása stb.
Mi is próbálunk környezettudatosabban élni a párommal:
- szelektív hulladékgyűjtés
- nem előrecsomagolt húst, felvágottat, sajtot veszek, hanem magam kérem a hentestől/sajtostól (olcsóbb és nem abban a műanyag szemétben adják)
- a bolti gyümölcsöket nem szeretem, ha van időnk rá, elmegyünk piacra (de sajnos sokszor boltból oldjuk meg, mert az közel van)
- villany sosem ég hiába
- nincs tv-nk 7 éve, ez minden szempontból nagyon jó
- mosópor helyett mosódiót használunk
- nem dobunk ki ételt, ha valamit már nem akarunk megenni, akkor lefagyasztjuk és hazaviszem a kutyáknak.
- pékáru ha már nem friss, akkor kiszárítjuk
- nem veszünk gagyi, egyszerhasználatos dolgokat
- turiban vásárolunk:)
- a nem használt ruhát továbbadom
- akkor kapcsolom be az őrlángot, ha kell a melegvíz (mert nagyon nagy a lángja és egy csomó gáz elmenne feleslegesen)
- fürödni, mosdani nem szoktam naponta százszor, télen van, hogy 2 naponta fürdök, főleg, ha itthon dolgozok a gép előtt
- nincs mikrónk, hajszárítónk, vasalónk, klímánk, mosogatógépünk, egyéb háztartási kütyüjeink
- nincs autónk, bkv-zunk, vonatozunk-buszozunk és biciglizünk
- nem használok kozmetikumokat, ha kell valami, akkor gyógyszertárit szerzek be, tusfürdő helyett meg jó kis természetes szappanjaink vannak
- én is figyelem, hogy magyar terméket vegyek
- kerülöm a bevásárlóközpontokat, meg a teszkót, metrót
- fűteni november elején kezdünk el, amikor már 15 fok van a szobában (és csak a szobát fűtjük, igaz télen 12 fok van a konyhában meg a fürdőszobában - bár a konyhát nem is lehet fűteni)
- vizet nem öntünk ki, ha tiszta, megy a növényekre, ha nem, akkor meg a wcbe lehúzás helyett
...
Más most nem jut eszembe. Hát az albérletben ennyi környezettudatosságra futja. A számítógépet is jó lenne kiküszöbölni, csak a munkákhoz mindenképpen kell, nem lehet másképp megoldani.
Ami meg a fő cél, hogy autonóm házunk legyen, ami majdnem mindent maga állít elő és mindent újrahasznosít. Meg hogy legyen egy kis kertem, ahol megtermelem magunkat a zöldségeket. Meg a házi tej, házi hús, házi tojás, ez is egy vágy.
23L
Csak a mosószerrel meg a vízmelegítéssel (gáz v. villany) - én legalábbis minimum kifőzném a babának a pelenkáját, hogy fertőtlenítsem.
Közben eszembe jutott, hogy mi 38 nm-en négyen lakunk, valahol ez is környezetarát, csak nem annyira kényelmes :)
Valamint a boltba hátizsákkal megyünk, nem kérünk szatyrot, így még kényelmesebb is, mert háton sokkal könnyebb hordani nehezet, mint kézben.
Szerintem ezt nagyon sokan tudják mit jelent.
Csak lusták az emberek többsége úgy élni az életüket,hogy
környezetbarát magatartást tanúsítsanak.
NE SZEMETELJENEK. Ennyi.
Persze az Államnak is lenne mit tennie. a sok közül egy kérdés. Mért kel a parkokban elhelyezett billenős-en üríthető szemetes tartókba nejlon zsák?
Véleményem szerint: Zsák nélkül is funcionál a szemetes tartó.A sok nejlon zsák nem környezet barát.Ki fúja a szél,be le esik az eső rohad benne a szemét.
Amit tenni kellene sűrűbben üríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!