kb. tanuld meg az érettségi anyagát, és egészítsd ki a művészeti tárgyakkal meg nem iskolai tudásterületekkel, pl. gazdálkodási alapismeretek, alkotmány ismerete, informatikai alapok, etikett.
2022. júl. 30. 12:03
2/9 anonim válasza:
Műveltnek tűnni nem lehet. Műveltnek lenni pedigy úgy lehet, ha tanulsz. Próbáld kideríteni, hogy mi érdekel és nézz utána az érdesekkégeiknek. És sok minden iránt érdeklődök, és ami érdekel annak utánanézek. Meg apámtól is rengeteg mindent tanultam.
2022. júl. 30. 12:06
3/9 anonim válasza:
Először azt áruld el, miért szeretnél művelt lenni. Művelt emberek társalgásában szeretnél részt venni? Szeretnéd magadat észrevetetni valakivel?
Szerintem kezdd ismeretterjesztő művekkel, de óvatosan, sok köztük az ócska.
Pl. könyvtárban talán hozzájuthatsz régi IPM magazinokhoz.
2022. júl. 30. 12:22
4/9 anonim válasza:
Használj sok idegen szót! Pl. a sokszínűség helyett mondd azt hogy plurális, a jelentős helyett hogy releváns! Használj latin közmondásokat, szállóigéket, pl. ha belevágsz valamibe, mondd azt hogy "Alea iacta est" (a kocka el van vetve- Caesar). Idézzél híres emberektől! Pl. "Arisztotelész szerint az ember ’zóon politikon’."
Van egy csomó könyv ami aforizmákat, bölcsességeket tartalmaz (latin közmondások, bölcsességek könyve stb.).
2022. júl. 30. 12:34
5/9 anonim válasza:
A butaságot, a műveletlenséget és a terhességet csak egy ideig lehet eltitkolni :D
2022. júl. 30. 12:39
6/9 anonim válasza:
Tűnni nem tudsz, lenni tanulással. És nem számít mit gondolnak mások rólad, csak az számít, mire vagy képes. És ez a műveltségtől függ.
2022. júl. 30. 14:12
7/9 anonim válasza:
Legyél gazdag és fizesd le aki mást mond,vagy gondol rólad.
2022. júl. 30. 14:18
8/9 anonim válasza:
Műveltnek tűnni veszélyes vállalkozás. Könnyű lebukni.
2022. júl. 31. 12:17
9/9 anonim válasza:
Olvass könyveket témákban, amik érdekelnek és megfognak. Ismerkedj és beszélgess művelt emberekkel. Nézz dokumentumfilmeket, olvass tudományos cikkeket.
Engem például a biológia és táplálkozás (nutrition) nagyon érdekel, így én erre gyúrtam rá. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!