Miért van zöldre festve a Szabadság híd?
Figyelt kérdés
2022. júl. 30. 00:20
1/7 anonim válasza:
Valamikor visszafestették az eredeti zöld színére, a mi időnkben kékesszürke volt. Hogy eredetileg mért volt zöld, azt nem tudom.
2/7 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne miért pont zöld!
3/7 anonim válasza:
Átakarod/ akarjátok festeni?
Zavarja a lelkivilágotokat?
Szerintem az a legszebb híd, és eredeti formájában és nevében még szebb volt. Tény, hogy nagyon kirikít már maga a szerkezete, de az adja egyben a szépségét is, a színe kicsit fura, de most milyenre fessék? Lilára?
4/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem zavar, csak kíváncsi vagyok rá.
2022. aug. 5. 19:58
5/7 anonim válasza:
2-es vagyok,
Szürke azért lett mert nem volt a felújításkor más festék.
Szerintem azért zöld mert Ferenc Józsefhez a piros és fehér kapcsolódik mint az Osztrák rész, és a zöld a Magyar a Monarchián belül..
..és miért sárga a Margit híd?
6/7 A kérdező kommentje:
#5 - Mert olyan színű volt Árpád-házi Szent Margit haja.
2022. aug. 6. 09:24
7/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a mesterséges intelligenciát, a következőt válaszolta (ezen behaltok): "A Szabadság híd zöldre festése a hídon áthaladó teherforgalom miatt történt. A híd korábban piros volt, de a teherbírásának növelése érdekében felújításkor zöldre festették, mert az úgynevezett "álló terhelési határérték" jelölésére a zöld szín szokásos. Ezzel együtt azonban az eredeti piros színt megőrizték a hídon látható részleteken, például a korlátokon és a főpilléren található szobrokon."
2023. máj. 1. 22:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!