Most akkor kik a rokonaink?
Mert ugye itt van néhány befutó ( kiderültek , h a finnek nem a rokonaink sok mindenben eltérünk tőlük) :
- japánok és koreaiak
- kínaiak
- törökök
- mongolok
- vagy lengyelek? [link]
Ki miben hisz?
Nem tudom, és szerintem már nem is fogjuk biztosra megtudni. Ezt a rokonság dolgot ugyanis nagyban befolyásolja az aktuálpolitika, a gazdasági érdekek, stb.
Az mindenesetre biztos, hogy egy nagy múltú nép vagyunk, akik jó ideje Közép-Európában élnek. Ennyi a tuti, a többit nem tudom.
Kedves Utolsó, látom tisztességesen olvasod Szaniszló Ferenc tudományosan alátámasztott sorait. Gratulálok, csak így tovább!
A kérdésre válaszolva: a nyelvünk egyértelműen finn-ugor eredetű, ezen nincs mit vitatkozni. Viszont ettől még nem biztos, hogy lennének közös őseink a finnekkel.
Egyébként jelenleg a horvátokhoz és a lengyelekhez vagyunk genetikailag a legközelebb.
ma 18:11
Itt az első :)
Amúgy ha nem undorodnál attól hogy a magyarság a Kárpát-medence jogos örököse akkor te is fel bírnád fogni ezeket.
Nem undorodok a nyilvánvalótól, viszont nem értem miért kell hülyeségeket kitalálni, csak azért, hogy legyen olyan ősünk
akire verhetjük a mellünk.
ma 19:57
Ez nem kitaláció hanem puszta tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!