Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ebben az esetben kollégád...

Ebben az esetben kollégád mellé, vagy családtagod mellé állnál?

Figyelt kérdés

Adott egy munkahely.

A főnök remekül megválogatta beosztottait. Azonban az egyikről köztudott, hogy veri a feleségét, gyereket. Ugyan megvan mindenkinek a véleménye erről, de senki nem csinál semmit. A férfi mindennap bejár, elcseveg mindenkivel.

Ugyanakkor van egy másik férfi is, akivel szintén nincs semmi gond, mindenki szerette, egészen addig, míg ki nem derült, hogy párja nem nő.

Ezek után saját megrökönyödésemre épp a meleg férfi került kiutálásra munkahelyi közösségből, nem pedig az, aki félholtra verte a feleségét és gyerekét.

Ebben az esetben párod mellé állnál, aki helyesli a férfi kiközösítését (aki egyébként semmivel nem provokálta munkatársait, teljesen hétköznapi ember), vagy szemébe mondanád, hogy inkább azzal a munkatárssal kellene kezdeni valamit, aki megnyomorítja feleségét és gyerekét?

2010. szept. 17. 21:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen a kollégát védeném és a verős pasit hoznám szóba,amugy szégyellheti magát a férjed,bocs.
2010. szept. 17. 21:46
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Én a feleségverő ellen vagyok.
2010. szept. 17. 21:47
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

semmi baj a melegekkel, amíg nem kezdik az embert molesztálni. én egyik embert sem közösíteném ki, mert a munkahely egy dolog, a magánélet meg egy másik. ha a munkahelyen mindketten megállják a helyüket, akkor a kollégáknak semmi közük hozzá, hogy otthon mit művelnek.

de ha mindenképpen választanom kellene, akkor én az agresszív embert közösíteném ki.

2010. szept. 17. 21:47
 4/19 A kérdező kommentje:
A meleg férfi egyáltalán nem provokál. Azután se, hogy kiderült mit csinál. Ellenben a kollégák már voltak fültanúi az agresszív férfi dühkitöréseinek. Vékony, satnya ember két pofontól összeesne. Mégis ő neki van tisztelete. Ez engem kiborít.
2010. szept. 17. 21:50
 5/19 anonim ***** válasza:
54%
Senki mellé. Egyiküket sem a magánélete alapján kellett volna megítélni.
2010. szept. 17. 21:51
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
A feleségverő pasashoz lenne egy két szavam.
2010. szept. 17. 21:54
 7/19 anonim ***** válasza:
70%
Most itt arról van szó, hogy a saját párodnak megmondhatod-e a véleményed? Már ne haragudj, de valaki mellett kiállni, és valakivel mindig mindenben egy véleményen lenni két különböző dolog. Ha megmondod a párodnak, hogy szerinted a meleg pasival semmi baj nincs, hanem szíved szerint az erőszakos kollégát küldenéd el melegebb éghajlatra, azzal nem ártasz neki még akkor sem, ha esetleg ő pont ellenkező véleményen van. Miért kellene mindenben egyetérteni? Ez távolról sem a "kiállok a családtagom mellett vagy sem" kategória, hanem szimpla nézetkülönbség, amit felnőtt, intelligens emberek tolerálni tudnak egymásban.
2010. szept. 17. 22:01
 8/19 anonim ***** válasza:
56%

Egy kollektívában az számít, hogy milyen csapatjátékos és mit tud az illető. A magánélet nem tartozik a munkahelyre.

De ha már önkéntes ítélkező szerepkörbe kényszerülnék, akkor a brutál heterót jobban elítélném, mint a békés meleget.

De amúgy én nem szoktam ítélkezni és véleményt mondani, hacsak nem kérnek fel rá.

2010. szept. 17. 22:01
 9/19 anonim ***** válasza:
33%
Ennél sokkal gusztustalanabb dolgokat is produkálnak az emberek.
2010. szept. 17. 22:02
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
A mellé állnék, aki mellé az igazság érzetem diktálja. Akár az egész világgal szemben is! Egyébként én is úgy gondolom, hogy a közösség helytelenül közösíti ki a meleg férfit. Azzal, hogy vagy-vagy alapon nem a feleség alázót közösítették ki, hallgatólagosan rábólintottak az otthoni viselkedésének a helyességére. Gyakran tapasztalni, hogy ha a közösség "vért" kíván, gyakran a "leggyengébbet" szúrják ki. Azt, aki gúnyolható valamiért. Soha nem azt, akitől megtorlás, esetleg agresszió várható. Mert akitől félnek, azt nem merik bántani. Márpedig aki otthon verekedik, az félelmetes. Attól viszont, hogy valaki meleg, nem válik félelmetessé. Én bizony mellé állnék. Már csak a lelkiismeretem miatt is.
2010. szept. 17. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!