Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az életcélod, mit szeretnél...

Isti22 kérdése:

Mi az életcélod, mit szeretnél elérni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy milliószor teszik fel ezt vagy az ehhez hasonló "élet értelme" típusú kérdéseket. Én most nem az élet értelmére szeretnék rákérdezni, hanem hogy a puszta túlélésen, optimális életkörülményeken túl mi az, amiért dolgozol még?

Kielégítenek az élvezetek?

Szeretnél alkotni valamit?

Pusztán cél nélkül önmagáért a tudásért tanulsz/tapasztalsz, hogy aztán halálodkor elvesszen a sok befektetett évtized?

Szeretnél jó lenni valamiben, mert... miért is?

Valamivel szeretnéd előrébb mozdítani a világot vagy legalább a szűkebb közösséged? Ha igen, jól állsz benne?

Esetleg valami más?

(Vallási szempontokat lehetőleg ne írjunk, hiszen ott elég egyértelmű a cél, felesleges megemlíteni.)

2022. máj. 5. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Wtf egy hét és nulla válasz.

Nekem, hogy találkozzak az ikerlángommal. Egyesüljünk.

Alakítsunk egy olyan rendszert, ami ingyenes lehetőséget kínál minden embernek internettel, hogy akár a nulla tudásból, abszolút agymosott állapotból eljusson a teljesen szabad, önmagát istennek látó igazibb állapotába, tudatos fejlődő legyen.

Utódoknak átadni az örökséget, ami az istenszolgálat magas szintje, és a súlyos vágy, hogy ezt a bolygót felemeljék a sárból.

A többi már csak személyes. Nem evés, nem alvás, emberfeletti fizikai erő, a jelenlegi nem fizikai képességeim tovább fejlesztése, stb.

2022. máj. 15. 18:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Úgy látszik, a többség csak csak él bele a világba :)
2022. máj. 16. 14:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Hello.

"Kielégítenek az élvezetek?"

Ha itt az olyan hétköznapi értelemben vett élvezetekre gondolsz mint a bulizáz, szex, alkohol, szerencsejáték stb. Akkor Nem. Alapvetően nem is vagyok oda értük. Értelmetlen pénzkidobásnak és főleg az időm kidobásának tartom, mikor arra is fordithatnám azt az időt és pénzt, hogy más dolgokat érjek el.

Viszont én ezeket nem is tekintem élvezetnek. Számomra a legnagyobb élvezet a siker. Adok magamnak célokat (nyilván itt kisebb, és beláthatóbb, pontosabban meghatározott célokról beszélek, nem életcélról) és ha azokat sorba elérem, az számomra a legnagyobb élvezet. De siker az is, ha nagy mértékben tudom tágítani valahol a komfortzónámat.

"Pusztán cél nélkül önmagáért a tudásért tanulsz/tapasztalsz, hogy aztán halálodkor elvesszen a sok befektetett évtized?"

Nem. Azért tanulok/tapaszzalok, hogy később a megszerzett tudásom hasznosítani tudjam. Ha csak egyszer is jól jön valami, amit korábban megtanultam akkor arra már úgy tekintek, hogy megérte. Már az iskolában sem tanultam csak azért, hogy valamit tudjak. Mindig megkérdeztem, hogy mire fogom tudni használni az adott tudást. Ha nem kaptam használható választ, akkor hagytam a francba, és csak annyira tanultam meg, hogy ne egyest kapjak.

"Szeretnél jó lenni valamiben, mert... miért is?"

Igen. Több idegen nyelvben, illetve pénzügyi, befektetési, tőzsdei ismeretek terén, túlélési ismeretek terén, és állóképességben, fizikailag.

Azért, mert ezek kapcsolódnak közvetlenül a céljaimhoz.

A fő céljaim a következők:

1. Akkora passzív jövedelemre szert tenni, hogy ne kelljen öreg koromig dolgoznom alkalmazottként/vállalkozóként. Ennek megvalósításához már nagyon fiatalon elkeztem befektetni a pénzem, de nyilván még bőven kell többet befektetni, emellett egy olyan minimalista életet élni, hogy minél többet befektethessek a keresett pénzemből. Jelenleg az életem arról szól, hogy minél többet keressek és abból lehetőleg minél többet ne elköltsek hanem befektessek.

2. Beutazni a világ legextrémebb helyeit.

Mondjuk úgy, hogy egyedi a balancslistám. Málta, Mallorca, New York helyett az enyémen olyan helyek vannak legelöl, ahova a legtöbb ember soha nem menne, mert fagyos/forró, eldugott, sivár, vagy csak simán bizarr. És sok ilyen helyen nem tudnak jól angolul, és szükség van túlélési képességekre. És a legtöbb esetben a hosszú gyalogosan megtenni kívánt távok miatt megfelelő fizikumra is.

"Szeretnél alkotni valamit?"

Igen. Mindig gondolkodtam azon, hogy könyve(ke)t írjak. Én magam is szeretek olvasni többféle témájú könyvet, és jelentős passzív jövedelem és rengeteg szabadidő miatt az utazás mellett a másik hobbimnak is élhetek. Többféle témán gondolkodtam, többek között, utazás, disztópikus jövő, amik foglalkoztatnak. Emellett a könyvekből is jelentős bevételem származhatna, bár itt nyilván nem ez az elsőszámú szempont, hanem maga az alkotás.

2022. jún. 24. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!