Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a különbség a sima melegek...

Mi a különbség a sima melegek és az LMBTQ között?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 16. 00:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, tudod, az a különbség a nácik és az LMBTQ között (azon kívül persze, hogy az LMBTQ emberek nem akarják táborokba zárni és lemészárolni emberek millióit pusztán a származásuk miatt), hogy melegnek, leszbikusnak, biszexnek, transznak, stb., tehát LMBTQ-embernek az ember születik, míg nácinak nem. Azzal bármikor felhagyhatsz, hogy náci eszméket vallasz (persze a bűntudatot már nehezebb lesz magad mögött hagyni), viszont a melegséget vagy a transzságot legfeljebb elnyomni tudod magadban. Továbbá az, hogy valaki LMBTQ ember, nem mond semmit arról, hogy milyen a világnézete. Ettől lesz a nácizmus egy ideológia, az LMBTQ pedig nem. Persze vannak LMBTQ-aktivisták, de ez nem egyenlő az LMBTQ betűszóval és nem teszi azt ideológiává. Gondolj bele, léteznek nőjogi aktivisták is, mégsem mondod, hogy a nőiség egy ideológia.
2022. ápr. 17. 04:33
 22/27 A kérdező kommentje:

#21 nehéz a felfogásod sajnos.

Az LMBTQ-t nem a népirtásban, hanem mindössze abban hasonlítottam a nácikhoz, hogy ők is úgy voltak vele, hogy a teljes német társadalmat képviselik, holott mindössze 40%-uk szavazott Hitlerre.

Mondhattam volna a szcientolfógusokat is, akik meg kompletten az emberiség nevében szólnak, és ez nem jelenti, hogy minden ember szcientológus csak azért, mert ők azt mondták.

Ugyanígy nem sorolható az LMBTQ-ba minden egyes meleg, mert akár hiszed akár nem, közöttük sem mindneko támogatja a melegházasságot, vagy van kibékülve a transz sportolókkal, akik tönkreverik a női mezőnyt. És sorolhatnám.

Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, de egész biztos vagyok benne, hogy lesz egy újabb folgyatékos, aki mindezek ellenére ezredszerre is leírja, hogy "azcsakegybetűszó".

2022. ápr. 17. 04:53
 23/27 A kérdező kommentje:

Ja és igen, a gender természetesen egy politikai ideológia, amit vélhetően saját magad sem ismersz. Konstrukcionizmusnak nézz utána. Tagad mindent ember alkotta fogalmat, így a nemeket, biológiát, kötelékeket (családot), vallást, bármit, ami tetszik. A gender lényegében a semmi. És azért nagyon veszélyes, mert épp ezért bármi belefér.

Olvasd el Szilvay Gergely: a genderelmélet kritikája c. könyvét.

2022. ápr. 17. 04:56
 24/27 anonim ***** válasza:

A népirtást nem véletlenül írtam zárójelben, nyilván nem erre akartam kihegyezni a mondanivalóm, de nem hagyhattam szó nélkül, hogy a nemi és szexuális kisebbségeket egy lapon említed a szélsőjobbos ideológiákkal.

Az LMBTQ nem szól a teljes társadalom nevében. Az LMBTQ a nemi és szexuális kisebbségek gyűjtőfogalma. Hiába fáj neked, és hiába nevezel fogyatékosnak, ez akkor is csak egy betűszó marad.

A transz sportolók ügye egy kiragadott példa. Több tízmillió transznemű nőből van négy-öt, aki sportolóként a nők között indul és győz. Ebben akkor sem lesz változás, ha a transzneműség elfogadottabbá válik. Teljesen felesleges olyan dolgokat vizionálni, hogy tömegesen jönnek a transznemű sportolónők és kiszorítják a cisznemű nőket a versenysportból. De megspórolok neked pár billentyűleütést: hasonló a helyzet a női börtönben a cellatársait molesztáló transz nőkkel is. Mindig ugyanazt az egy-két példát hozzátok fel mindenhol, valamiért sehol sem lehet olvasni női börtönökben cisznemű nőket erőszakoló transz nők százairól. Ez is csak azt támasztja alá, hogy ezek kiragadott példák, szélsőjobbos propaganda.

A könyvajánlót köszönöm, de az ismertető elolvasása után úgy döntöttem, hogy nem fogom elolvasni. A párbeszédre nyitott vagyok, de nincs kedvem olyan dolgokat olvasni, ami a létezésemet tagadja és külső szemlélőként olyan dolgoknak az ellenkezőjéről próbál meggyőzni, amiket a saját bőrömön tapasztaltam.

2022. ápr. 17. 06:42
 25/27 A kérdező kommentje:

"Hiába fáj neked, és hiába nevezel fogyatékosnak, ez akkor is csak egy betűszó marad."

Nekem nem fáj, neked fájhat az élet, hogy gyengeelméjű vagy.

"nincs kedvem olyan dolgokat olvasni, ami a létezésemet tagadja"

Mármint konkrétan mit tagad? Ez egy cáfolata a gendernek. A gender éppen azt állítja, hogy bármi létezhet, meg annak az ellenkezője is. Gondolom, te is valami furcsa állatfaj lehetsz.

Az meg külön vicces, hogy állandóan "szakirodalomra" hivatkoztok (nem konkrétan most te, de a barátaid), de ha nektek ajánl valaki valamit, azt még olvasás előtt negligáljátok... hát, így nehéz a vita, de hát veletek mindig is az volt.

2022. ápr. 17. 08:11
 26/27 anonim ***** válasza:
58%

Várj, akkor én is keressek mondjuk olyan könyveket, amiket román szélsőjobbos érzelmű emberek írtak arról, hogy a magyar nép igazából nem is létezik és a magyar történelem egy kitalált kamu dolog? Olvasgass te is egy kicsit ilyen „szakirodalmakat” és miután kiolvastál egyet úgy, hogy egy szemernyi rossz érzés sem támadt benned, majd én is elolvasom Szilvay könyvét.

„A gender éppen azt állítja, hogy bármi létezhet, meg annak az ellenkezője is.” – Gratulálok, ezzel jól megmondtad a semmit. Egyben be is bizonyítottad, hogy Szilvayhoz hasonlóan neked sincs halványlila gőzöd sem arról, hogy miről beszélsz. Csak az a lényeg, hogy gyűlölködhessetek egy jót. Az irányított válaszlehetőségek is jól példázzák ezt (gondolom, ezt a nemzeti konzultációból tanultad).

Gyengeelméjűnek nevezni a másikat... az igen! Szépen kiütközik a konzervatív erkölcsi fölény.

2022. ápr. 17. 10:19
 27/27 anonim ***** válasza:
93%

A kérdező nyilvánvalóan troll.

Ne etessétek a trollt!

2022. ápr. 17. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!