Ha valaki itt M. o. -on tanul és utána egyből kimegy külföldre dolgozni az nem haszontalan állam számára?
Az allam szerint mindenki haszontalan, mert igy meg tobb penzt tudnak kicsalni az igy is mar sanyargatott sorsu emberekbol. Csak, hogy azt elfelejtik, hogy az allam van az emberekert, nem az emberek az allamert es nem ilyen buta megnyilvanulasokkal kellene elterelniuk a figyelmet arrol, hogy felvettek olyan osszegu hiteleket az elmult evekben, hogy a hitel hitelenek hitelebol sem lehet soha torleszteni...ezt probaljak az embereken behozni es az allam kezd beleavatkozni az emberek eletebe (hogy van-e gyereke vagy sem, hany van, hol dolgozik stb). Ez nem normalis egy demokraciaban. Amig valaki allampolgar, ugyanannyi joga van, mint a tobbi polgarnak.
En kulfoldon elek, de nem ugy fogom fel, hogy "leleptem". Miert ne menne, akinek alkalma nyilik ra? (esetleg meg viszi is valamire az eletben) Ettol meg magyar allampolgar vagyok. Nehogy mar az allam mondja meg, hogy ki hol elhet. Ez a diktaturakban szokas. Persze akkor mar magyar a kulfoldon elo, amikor valaki nemzetkozileg elismert ember lesz. Kertesz Imre is csak akkor magyar a szemukben, mikor azzal dicsekednek, hogy hany Nobel-dijasa van Magyarorszagnak... .
22:23
"Csak, hogy azt elfelejtik, hogy az allam van az emberekert, nem az emberek az allamert"
Nem felejtik el. Csak te felejted el, hogy az állam mi vagyunk, az állam: egy rakás ember. Mi vagyunk érted, amikor az adónkból tanulsz, és aztán te nem vagy értünk, amikor kivándorolsz.
"En kulfoldon elek, de nem ugy fogom fel, hogy "leleptem"."
Csakhogy a tények nem attól függnek, hogy hogyan "fogod fel" őket.
Objektíve megloptad Magyarországot, pl. engem; most hogy mindezt te hogyan értelmezed, az magánügy.
"Ha valaki itt M. o. -on tanul és utána egyből kimegy külföldre dolgozni az nem haszontalan állam számára?"
Nem haszontalan, hanem káros.
Szerencsére ez a probléma egyelőre nem akut, mert Magyarország még mindig nettó bevándorlási célország. De ha még sokat nyomatja a sok divatpesszimista a Magyarországot lejárató és a kivándorlást ösztönző dumákat minden lehetséges fórumon, mint a gyk-n is, akkor könnyen divat lehet a kivándorlásból és az problémákhoz vezethet.
Tehat, hogy vilagos legyen: hogy tudsz valakit meglopni, ha nem szandekos? Az, hogy valaki valahova szuletik, azt nem tudja megvalasztani. Aztan, hogy hova kerul az eletben, nem lehet tudni (meg te sem tudhatod, hogy egyszer hova vet a sors!). Mindenki gyerekkent nevelkedik adott orszag iskolajaban, azt nem tudja megvaltoztatni (nem is ertem, miert is kellene, ha az adott orszag allampolgara?). Ezt kesobb visszaadja a Magyarorszagra bevandorlok munkaja, nem hiszem, hogy barmi karos hatasa lenne ennek. Emberekrol beszelunk, nem szamokban merheto dolgokrol. X dolog hoz valamit az eletukbe, amiert kulfoldre mennek, de Magyarorszagra is mennek kulfoldiek.
Mellesleg epp az olyan emberek, akik igy allnak a dolgokhoz, mint te szoktak kimenni kulfoldre, amint akad ra alkalmuk. Nekem ez a tapasztalatom. Van itt a kozelemben jo par ilyen (nyugatellenes) es ide jonnek, utaljak, szidjak, de a penzert mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!