Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ritka aliglátszó, pici, össze...

Ritka aliglátszó, pici, össze vissza szemöldök, mennyire gáz ha munkába szeretnék állni?

Figyelt kérdés
5 éve trichotillománai zavarokkal küzdök, azóta folyamatosan x idő közönkènt kitèpem tőből a szemöldököm,arc szőrzetem, néha a hajam, és ha rövid nadrágban vagyok akkor a lábszár szőrt de ha fürdésre kerül a sor akkor a nemiszervi szőr sem maradhat ki, tudom egy részt szánalmas más részt sajnálatos dolog, tudom de azért írom le, hogy aki segíteni akar az tudjon tippeket tanácsokat adni, hogy győzzem le ezt a makacs berögződèst, hiába nem akarom meg tudom hogy nem szabad stb akkor is, voltam orvosoknál, azt mondták járjak közösségbe, foglaljam le magam, ez nem mentális betegség, nem kezelhető gyógyszerekkel stb,azt mondta több doki is, Pesten, Szegeden, Miskolcon, Debrecenbe, az összes nagyobb városban jártam a lehető legjobb orvosnál, mind ugyanazt mondta, szóval így hiszek nekik. Szokás mondani több szem többet lát stb. Szóval szeretném ha végre valahogy megszabadulnèk tőle, nagyon durva késztetès és egyetlen egy mód van rá hogy lenyugodjak... Az pedig ha kitèpek néhányat, igyekszem kontrollálni magam de mindig elbukok, rosszabb mint egy függőség, szóval hogyan kezeljem ha megkèrdezik ezt tőlem, mert nem szeretnèm hogy ugye hozzá nem értő emberek pletykát űzzenek rólam stb én csak gyógyulni szeretnék és pénzt keresni hogy megtudjak élni, nem szeretnék erről beszélni az adott kollégákkal sem, nem vagyok egy kíváncsi típusú ember, a munkán kívül nem igazán nem nagyon szeretnék másról beszélni, gondolom ez érthető. Pláne nem erről. Tanácsokat szeretnék kérni mihez kezdjek, a munka kéne minnèl hamarabb de így nem merek jelentkezni mert félek hogy elutasitanak, avagy ha már fölvettek a későbbi konfliktusoktól (lobbanèkony vagyok). Biztosan van itt valaki aki ismer hasonló helyzetet vagy volt ilyenben része, vagy csak pusztán van benne empátia és segítőkèszsèg.
2022. márc. 30. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Akkor tulajdonképpen a kényszerbetegség vagy csak a szemöldök hiánya aggaszt? Utóbbi rengeteg módon orvosolható: szemöldökceruza, por, vagy lehet tetováltatni is, ma már azt is szép természetesre meg tudják csinálni.
2022. márc. 30. 17:15
 2/4 Molyember ***** válasza:
82%

Szerintem valamit nem mondtál el. Súlyos kényszerbeteg vagy, ezt gyógyszerekkel lehet kezelni.

Nézd, a szemöldököd miatt feltűnő vagy, a munkatársaidat előre elutasítod, mert te nem akarsz beszélgetni, és még lobbanékonynak is vallod magad. Ezek alapján esélytelen vagy beilleszkedni egy munkahelyre.

Segítségre van szükséged, ez így nem fog menni.

2022. márc. 30. 17:34
 3/4 A kérdező kommentje:
1-es, első sorban a kényszerbetegsèg aggaszt, a szemöldök hiány pedig több szempontból is, főleg társadalmi szempontból ahogy a 2-es is mondta így feltünő vagyok az emberi faj alapvetően pedig egy igen kíváncsi ember, erre jön rá az hogy manapság mindenki foltozza és javítgatja magát külsőre. Szóval igazából mind2ő aggaszt.
2022. márc. 30. 20:09
 4/4 A kérdező kommentje:
2-es, igazából egyet értek veled, lehet azis hogy már "súlyos" kényszer beteg vagyok, azt sem mondom hogy igen és azt sem hogy nem, mert ez a "betegsèg" nem olyan hogy pl egyfolytában szedem vagy minden nap hanem ez tökre változó, de tényleg, váratlanul jön elő, és a kitèpêshoz rá megnyugvást, igazából szerintem valami nyugtatót fölirhattak volna de nem tettèk. Kikèrdeztek 5/6 évre visszamenőleg és azt javasolták hogy menjek vissza a társadalomba, járjak közösségbe stb. Mert alapvetően nem járok sehova, elvagyok tartva, de nem azért mert én ezt megteheted hanem mert tudják a családomban és a párom is hogy "beteg" vagyok és így nem lehet közösségbe menni főleg úgy hogy lobbanèkony vagyok. Félre értesz, egyáltalán nem vagyok elutasitó személy, szeretek ismerkedni, beszélgetni, új embereket megismerni DE NEM úgy hogy rólam és a betegségemről lenne szó. De őszintén megvallva én is így érzem hogy ez nem menne nekem, mármint hogy full "idegenek" közé ilyen állapotban beilleszkedjek ennyi év után.
2022. márc. 30. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!