15 évesen ha kimegyek Magyarországra, akkor lakhatok magam
mondjuk egy kibérelt szobában?
Figyelt kérdés
vagy még kiskorúan nem? és ha valaki lakna velem?szeretnék Magyarországra menni középiskolába
2008. dec. 16. 13:37
1/8 anonim válasza:
Szerintem 15 évesen még nem kéne albérletben laknod. Pontosan erre való a kollégium. Oda nem vesznek fel?
2008. dec. 16. 13:51
2/8 anonim válasza:
Ha tudsz, inkább kollégiumba menj, ha nem, akkor keress rokont, albérletet nem adhatnak ki fiatalkorúnak, hacsak nincs nagykorú ismerős, rokon, de akkor se te leszel a szerződő fél.
2008. dec. 16. 14:22
3/8 A kérdező kommentje:
a anyum elintézné például nekem a lakást,de tényleg magam amúgyis félnék ott lakni :S :)
kollégiumban nem szeretnék,mert ott van a barátom és igy nem tudnánk együtt lenni nagyon,mert ott gondolom meg van adva,hogy meddig lehetek kint a városban nem?
amúgy mondta abarátom,h. elmehetek hozzájuk lakni,de azért mondom megkérdem,nemm szeretnék teher lenni nekik,tudom,hogy nem lennék az :D de szerintem zavarna engem :)
2008. dec. 16. 15:18
4/8 anonim válasza:
Középiskolás is lakhat albérletben. Mikor egyetemista voltam, többen béreltünk egy lakást, és volt köztünk két évig egy középiskolás fiú is. Vannak szakközépiskolák (pl. zeneművészeti), ahol viszonylag kevesen mennek koleszba, a többség albérletben vagy bérelt lakásban lakik. Összeállhatsz másokkal, és bérelhettek együtt lakást, akkor nem fogsz félni egyedül. Ha nagyobb városban fogsz tanulni, a hirdetési újságok és az iskolák faliújságai tele vannak olyan hirdetésekkel, ahol lakótársat keresnek bérelt lakásokba.
2008. dec. 16. 15:54
5/8 tade válasza:
Miert ne mehetnel alberletbe egyedul? Ha nektek van 40-60.000 FT-ok havonta, + zsebpenz akkor nincs gond. De egyedul en halalra unnam magam.5 evig voltam koleszban es ez az 5 ev felejthetelen elemnyekkel, baratokkal, emlekekkel ajandekozott meg.
2008. dec. 16. 16:02
6/8 anonim válasza:
utolsó: attól függ, hol, Pesten pl.: 40-60.000 + REZSI (víz, fűtés, gáz, villany, áram, szemétdíj, panelban vagy társasházban közösköltség, internet, kábeltévé, telefon már ezeken felüli luxus...) + enni, inni + tömegközlekedés.... és a zsebpénz csak ezeken felül.
2008. dec. 16. 17:52
7/8 A kérdező kommentje:
értem,de akk.viszont tényleg úgy a jobb,ha többen vagyunk a lakásban és akkor mondjuk elosztjük a költségeket.amit a házra fizetni kell nem?
2008. dec. 16. 18:16
8/8 anonim válasza:
Szerintem nemcsak a kiadasokrol van szo, hiszen lehet hogy a szuloknek ez egyaltalan nem problema. Inkabb arrol, hogy egy 15 eves kiskorut teljesen egyedul nem is tudom hogy a szulok hogyan tudnanak egyedul hagyni?! Azert barmikor barmi tortenhet, es egy 15 evesnek meg szinte semmi elettapasztalata nincs, nem tudja kezelni az adott helyzetet.
Ugyhogy vagy menjel inkabb a baratodhoz, ha 15 evesen ezt engedik neked, vagy kollegiumba, vagy pedig masokkal egyutt egy lakasba amit berelni fogtok. De hihetetlen, hogy a szulok mit meg nem engednek egyeseknek. Szerintem egy 15 eves gyereknek meg igenis kell a szuloi, vagy a koleszban a nevelotanari felugyelet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!