Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Adományozni szeretnék, és...

Adományozni szeretnék, és teljesen el vagyok veszve a sok alapítvány között. Hogyan és mi alapján döntsek? Lásd alább

Figyelt kérdés
Egy nagyobb összeget szeretnék adományozni mindenképpen gyerekeknek, vagy beteg gyerekeknek, hogy boldogabbá tegyék őket, pl. bohócdoktorok. Vagy gyerekétkeztetésre. Elkezdtem nézelődni és csak bohócdoktoros alapítványból találtam több mint tizet. Hogya válasszak? És egyáltalán honnan tudjam, hogy melyiknek van nagyobb szüksége az adományokra, mert az is lehet, hogy mindenki egy népszerűnek adja, és másoknak meg senki. De az is kérdés, hogy egy adott évben mire van szükség, pl. valamikor létrehoztak egy alapítványt gyermekétkeztetésre, mert szükség volt rá, de lehet hogy már nincs rá szükség, mert az állam közben megoldotta a problémát, nem tudom, vagy csak elég pénz összejött már tavaly. Szóval mi alapján és hogyan tudnék úgy dönteni, hogy jó helyre menjen, valóban szükség legyen rá még idén, hogy ne inflálódjon el az adomány, és effektíve legeyen befektetve, stb.

2022. febr. 20. 12:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha alapítványnak utalsz, akkor sosem fog a pénzed teljes egészében azokhoz eljutni, akiknek szánod. És nem feltétlen azért, mert csalnak. Hanem pusztán azért, mert az alapítvány működtetése számottevő költségekkel jár. Székhely bérlése és/vagy rezsije, személyzet bére, és még ki tudja, milyen adminisztratív költségek. Tehát, ha valóban segíteni akarsz valakin, akkor neki személyesen add oda a pénzt, vagy azokat tárgyakat, eszközöket, amikkel segíteni akarsz. Csak ilyen módon tudsz igazán segíteni. Mert mint már említettem, könnyen lehet, hogy az általad átutalt 1 millió forint az alapítvány működtetésére lesz fordítva, és nem a rászorulók támogatására.
2022. febr. 20. 12:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Na de az alapítvány tudja megtalálni a rászorulókat és ő tud szamai segítséget nyújtani, lehet hogy nem 1millió forint kell a kézbe, hanem a gyereknek fejlesztés, és ilyen értelemben jobban befektetődik a pénzem egy alapítványon keresztül.
2022. febr. 20. 12:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Jó, ahogy gondolod. Nekem ha lenne felesleges 1 millióm, készpénzben szétosztanám hajléktalanok között. Ugyanis az én értékrendemben az is méltó a segítségre, aki saját hibájából került az utcára. De itt most nem ez a téma, bocs.
2022. febr. 20. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!