Egy barátságot tényleg szétzilálhat a politika?
A barátnőm és én totálisan más véleménnyel vagyunk a politikáról. És ezalatt nem azt értem, hogy más "oldalon" állunk, hanem azt, hogy engem hidegen hagy. A híreket meghallgatom, az újságokban elolvasom az ide vonatkozó részeket, de nem ez teszi ki a mindennapjaimat, nem viszem bele a mindennapjaimba a politikát. Ezzel szemben ő mindenben talál politizálni-valót, a legtöbbször pedig leginkább erről beszél. Ez megy már néhány éve, és hiába próbáltam finoman utalni rá, hogy természetesen meghallgatom és a véleményemet is elmondom, ha érdekli, de ne állandóan ez legyen a téma, mert bevallom egy idő után rettentően unalmas. De sajnos az utóbbi időben már néhányszor a fejemhez vágta, hogy engem azért nem érdekel a politika, mert totálisan érdektelen vagyok a témával kapcsolatban, és ez nagy felelőtlenség, hiszen a saját jövőmet alakítgatják a kormány (legyen az ez vagy az az oldal) döntései. Szerinte majd egyszer megértem miért is fontos erről beszélni.
Emiatt egyre inkább úgy érzem, hogy eltávolodunk egymástól, hiszen ha sikerül találkoznunk én rá vagyok kíváncsi. Ilyenkor számomra teljesen jelentőségét veszti a politika. Neki azonban nem. Nagyon elszomorít ez az egész és tényleg nem tudom mit tehetek.
Próbáltam azt is, hogy észrevétlenül átvezettem a beszélgetés fonalát egyéb témákra, de egyszerűen hihetetlen érzékkel találja meg azokat a szavakat, amiről ismét vissza tud kanyarodni.
Mit tanácsoltok?
23L
Sajnos igen, szétzilálhat. Elveszítitek a közös témát.
Te azt mondod, rá vagy kíváncsi, viszont neki oly mértékben átszövi az életét a politizálás, hogy valószínűleg már teljesen az élete részévé vált. Így innentől ha rá vagy kíváncsi, akkor elsősorban a politikai nézeteit kapod meg.
Tarts egy kis szünetet vele, ne keresd. Észre fogja venni magát, rá fog kérdezni, hogy miért nem keresed. Akkor mondd, hogy nem bírod az örökös politizálást. Talán megérti.
Ha nem, akkor majd akkor fog visszatérni hozzád, amikor rájön, hogy tényleg felesleges az egész életünket alárendelni a kérdésnek, mert semmivel nem lesz jobb attól. Kell foglalkozni a témával egy bizonyos szinten, de annyi elég is. De lehet, hogy évek kérdése, mire rájön :(
Én már teljes családokat láttam szétzilálódni, férj, feleség undorodott meg egymástól, óriási családi viszályokat gerjesztett, stb. Úgyhogy barátságokat is bőven tönkre tehet. Nekem van egy jó haverom, vele egyoldalon állunk, de őt sokkal inkább érdekli a dolog, mint engem. Engem is érdekelne, de csak felidegesítem magam, ezért inkább elhatárolódom a témától. Ő ezt tudja, kölcsönösen tiszteletbe tartjuk ezt egymásban. Ez annyit tesz a gyakorlatban, hogy hagyom, hagy rágja kicsit a szart, de amikor látja, hogy elég, mert csak felhúzom az agyam, befejezi és tiszteletben tartja.
Eszerint gondolom és hiszem azt, hogy a kérdés kulcsa a tisztelet.
Ha két ember annyira buta,hogy belevonják a politikát,és hagyják,hogy kiéleződjön rajtuk akkor bizony a barátságnak is kárát látja..
A barátnőd annyiban hibás,hogy tudomásul kellene vennie,hogy a politika téged csak annyira érdekel amennyire feltétlenül szükséges,hogy érdekeljen.(één is így vagyok vele) ezt neki tiszteletben kéne tartania,és amikor együtt vagytok nem a politika kell hogy téma legyen..De ezek szerint te nem sokat jelentesz nek mint barát,mert nincs tekintettel rád! Sajnos ebben az esetben előbb-utóbb a barátság is halványulni fog,és nemcsak azért mert te nem politizálsz vele..
Mert ha esetleg megtennéd,és kiderülne,hogy sok dologban nem értesz egyet vele,és te nem azt a pártot tartod jónak amit ő akkor akár sértődés is lehet a vége..A barátnőd átesett a "ló túlsó oldalára" Nem fogja fel vagy nem is akarja felfogni,hogy nem minden esetben politizálunk a barátainkkal..
Ez a politikai agresszió a 2002-es választások idején volt nagyon nagy. Akkor családok vesztek össze, sőt a hírekben volt, hogy egy srác leszúrta a haverját, mert összevesztek a politikán. Azóta már csak az ostobábbja jön folyton a politikával. Én a helyedben hagynám a barátnőt a fenébe, mert ha neki tényleg nincs egyéb témája, akkor időpocsékolás minden vele eltöltött perc. Megérdemli, mert nincs rád tekintettel. Ahhoz meg abszolút semmi köze, hogy sz.arsz-e a politikára, vagy sem. Ha valami ki tud akasztani, az emberi ostobaság az. Márpedig aki még hisz abban, hogy ezen a témán van mit beszélni, annak komoly blokk van az agyában. :)
Keress jobb arcokat! ;)
Remélem, a barátnőd még nincs abban a stádiumban, mint az alábbi kérdés feltevője:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__115..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!