Gothok! Ti a stíluson belül melyik irányzatot képviselitek?
Mármint tradgoth, victorianus, stb…
Milyen hajat, öltözéket, kiegészítőket, sminket használtok?
Milyen stílusú zenéket és filmeket kedveltek?
Párválasztás szempontjából is csak hasonló stílusú emberrel jönnétek össze? Illetve baráti körre is gondolok. Barátkozósak vagytok, vagy inkább visszahúzódósak?
Énis goth vagyok, csak érdekelne hogy manapság a gothok többsége mit kedvel, miről mi a véleménye. Persze sok stílus van a gothon belül, de épp ezért olyan különleges.:)
Amit kifelejtettem:
Mi a kedvenc időtöltésetek?
Szerettek bulizni?
Hogy kezelitek ha csúnyán néznek, rosszabb esetben be is szólnak nektek idegenek a stílusotok miatt?
Gothként nem hiszek ebben a szűk kategorizálásban, mert ez olyan, mintha mindez csupán öltözködésbeli divatirányzatokat képviselne. Olyan, mintha az újabb generációnak mindez már nem is a zenéről szólna.
Bármilyen elegánsan és igényesen szeretnék kinézni a hétköznapokban, gyakran közbeszól a időjárás, a praktikum. Így lehetetlen 365 napon földig érő uszályos szoknyában és fűzőben járkálni.
Hozzáteszem azt is, hogy egy embernek többféle megjelenés is tetszhet.
Szóval…
1. Öltözködés: Van, amikor lázadóbb kinézetű, bőrdzsekiben, bandás pólóban, feltupírozott hajjal, sok szegeccsel, máskor pedig jóval romantikusabb, múltidézőbb talpig csipkében, viktoriánus stílusú kiegészítőkkel, mint pl. Patricia Morrison.
Az ő stílusa egyébként is nagyon közel áll hozzám.
Egy kicsit punkos, romantikus, egy kicsit “vámpíros”. De az is előfordul, amikor “glam goth” megjelenésem van, ami a new romantic, vagy David Bowie a színtérhez kapcsolódó korszakára reflektál. (Nagyon kevés kivétellel a színtér összes alkotójának, mint Andrew Eldritchnek, Nick Cave-nek, Robert Smith-nek, Ian Astbury-nek hatalmas példaképe volt.)
Részemről a trad goth és a romantic irányzat ötvöződik. Mindenhova platform bakancsban vagy csizmában megyek. Amikor bandás pólót, bőrdzsekit veszek fel, akkor is mindig van rajtam egy csomó középkori, viktoriánus stílusú kiegészítő. A hajviseletem is ezt tükrözi. Szinte mindig egy magas, párnázott hajpánt és valami csat van a hajamban, amivel csak a két legelső tincset fogom hátra.
Van egy csomó csipkés miniruhám, amiket melegebb időben előszeretettel viselek. Szeretem az elegáns kabátokat is, amik hátul fűzősek.
A viktoriánus minták mellett szívesen viselek denevér, pentagram, Hold, Nap, csillag szimbólumokat, keresztet, Péter-keresztet, aminek ÖNMAGÁBAN nincs köze a “sátánistákhoz” vagy az istentagadáshoz. Egyébként keresztény vagyok. 😄
Az esetek 90%-ában tetőtől talpig feketében vagyok. Egyéb kiegészítő színből mindössze a lila, kék, vörös, zöld és sötétebb, fuksziás rózsaszín található meg a ruhatáramban. Hogy miért? Csak ezek állnak jól. 😂Szeretem a sötétebb, dominánsabb szemfestést, van egy csomó jól bevált színes szemhéjpúder párosításom. Rúzsból csak folyékony, matt verziókat viselek, abból is cseresznyésebb, vagy bogyós vöröset, sötétebb rózsaszínt, lilát, kéket.
2. Zenék: The Sisters Of Mercy, The Cure, The Cult, The Birthday Party, Nick Cave And The Bad Seeds, Einstürzende Neubauten, Depeche Mode, David Bowie, The Damned, The Mission, Nina Hagen, Rosetta Stone, Eyes Of The Nightmare Jungle.
Természetesen más zenei irányzatokat SEM utálok vagy vetek meg, csak azért, mert nem kapcsolódnak a színtérhez. Nincs bajom a szimfonikus, power metállal vagy a klasszikus-, régizenével sem.
3. Személyiség: Ambivertáltnak tartom magam, ebből kifolyólag nagyon véglegesnek. Nincs ellenemre a (normális értékrendű) emberek társasága, szeretek nevetni, nem esik nehezemre a szereplés, hogy elővegyem a humoromat, ugyanakkor nem vagyok jó kezdeményező. Engem először ki kell nyitni, hogy nyitott legyek. Ugyanakkor egyedül is el tudom ütni az időt.
4. Párválasztás: Természetesen nem ez alapján ítélem meg, hogy ki az, aki tetszik, és akivel elmélyülhet a kapcsolatom és kivel nem. De nekem mindig a hosszabb hajú, elvontabb stílusú férfiak tetszettek. Nem szeretem, ha valaki kényszeres hypebeast, nincs egyéni koncepciója az életről, csak az aktuális trendeket majmolja minden téren. Nehéz lenne együtt élni egy olyan emberrel, akivel nem tudtok közös koncertre menni, mert kölcsönösen utáljátok a másik zenei ízlését. 😅 A zene pedig (legalábbis az én életemnek) fontos részét képezi.
5. Ha csúnyán néznek: Igazából nem érdekel. …Amíg fizikailag nem akar bántalmazni. Aki veszi a fáradságot és megismer, az előbb-utóbb úgy is tisztában lesz vele, hogy nem vagyok sem őrült, sem közveszélyes huligán. Ugyanolyan jogom van élni a saját életem úgy, ahogy szeretnék, mint másoknak a divatot, vagy a normalitástól távol álló, ám annál divatosabb normákat majmolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!