Miért mondják, hogy olyan rossz a helyzet magyarországon vagy, hogy lehetetlen jól élni?
Egy faluban lakom, igaz kicsi házba, de megvan minden, van 2 kocsi, tv, laptop, telefon, bicikli, jó iskolába járok, és ezt úgy, hogy nem is dolgozik mindkét szülőm, a másik is csak egy raktárban dolgozik, és a ngybáttyám is egy raktárban dolgozik! emellett van egy tesóm.
Iskolában minden osztálytársamnak megvan ugyan ez, nyaralni is el szoktak menni külföldre, és ez egy normál iskola.
Mindenki aki akar az országban, az tud gazdagodni, vagy szegényedni! lehet hobbija (sok low budget, és pár nem low budget hobbi is), lehet kocsija, lehet háza, még ha lakótelepen is, de azt is ki lehet bellülről dekorálni.
Még egy érdekes adat: A világon összesen kb 100 milliárd ember létezett, ezek közül, hogyha nem egy mélyszegénységben élő magyar vagy, akkor garantált, hogy a leggazdagabb 2,5 milliárd ember között vagy.
Emellett nem a gazdaság a minden, szerintem nagyon sok jó munka van, és aki azt mondja, hogy nincs munkalehetőség, akkor az csak nem elég képzett, vagy nem nézett körül eléggé. Vagy ha tényleg nincs, akkor fel lehet költözni Pestre (vagy el lehet menni albérletbe) aztán itt biztos van.
És hogy lesz valaki szegény?
Például ha valaki egész gyerekkorában semmit nem tanult a suliban, akkor is nagyon sok lehetősége van, hogy ne legyen szegény, ha valaki pedig elissza a pénzét, elcigizi, vagy elszerencsejátékozza, akár ezeket felváltva egymással, miközben egy gyárban gürcöl, mert nem volt képes leülni napi 1-2 órát tanulni, vahy ha nem volt olyan okos akkor 3-4-et, akkor miért az országra mutogat, hogy milyen szar ez a hely?
Azért hazug és/vagy ostoba az írásod, mert nem igaz.
Magyarországon - az hazug állításaiddal ellentétben - nagyon sokan élnek olyan körülmények között, ahonnan nincs kiút. Nem azért, mert nem akarnak, hanem mert nem tudnak kitörni.
Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy te még sosem találkoztál a szegénységgel, a lehetőségek hiányával.
Nem akarlak ismeretlenül megítélni, de vagy arra tudok gondolni hogy hazudsz, vagy arra, hogy még nagyon fiatal vagy, és egy olyan elzárt, szűk közösségben nőttél fel, ahol megvannak a lehetőségek a felszínen maradáshoz.
De az, amit írsz, hogy bárki számára adott a munkalehetőség, a lehetőség normális, tisztességes élethez - ez akkora ordas hazugság, mint szódás a lovát.
Valóban fiatal vagyok, de hazug nem, és valóban egy kis közösségben lakom, ahol nem igazán él senki mélyszegénységben, de ez nem azt jelenti, hogy az ország nagy részénél jobban élünk, szerintem átlagos a falunk, illetve a megyeszékhely, ahova tanulni járok.
És valóban sok ember él mélyszegénységben, bár azért azt nem hiszem, hogy 500 000 embernél többen.
Innen valóban nagyon nehéz kijutni, de azt nem hiszem, hogy abszolút 0 rá az esély (persze nagyrészt nevelés kérdése).
Na de az alap kérdés az volt, hogy miért hiszi azt nagyon sok ember, hogy ebben az országban nem lehet viszonlyag egy jó és boldog életet élni. És ezt a kérdést kik szokta a leggyakrabban feltenni?
Hát főként a az alsó és közép középosztály, akikre viszont érvényes, hogy ha akarnának, akkor tudnának jól élni.
De akkor miért nem teszik, miért csak az országukat hibáztatják (ami tény, hogy nem egy usa, de mondom, a valaha élt 100 milliárd emberből a felső 2-3%- ba könnyen bent lehet lenni)
Nem állok le veled vitatkozni, mert szemmel láthatóan fogalmad nincs a valóságról.
Néhány dologra azonban reagálnék:
"valóban egy kis közösségben lakom, ahol nem igazán él senki mélyszegénységben, de ez nem azt jelenti, hogy az ország nagy részénél jobban élünk, szerintem átlagos a falunk"
Ebben össze is foglaltad, miért óriási hazugság amit írsz. Jólétben élsz, ezt látod magad körül, és ebből azt hiszed, ez az átlag. És ez nagyon nagy tévedés. Ezt hívják szűklátókörűségnek.
"És valóban sok ember él mélyszegénységben, bár azért azt nem hiszem, hogy 500 000 embernél többen."
Ne menjünk bele a szám helyességébe, de ha szerinted ennyi... Akkor számodra az a félmillió ember nem létezik? Úgy könnyű ám ítélkezni, hogy azt mondod, "mindenki jól él, mert aki nem, az nem számít".
"de azt nem hiszem, hogy abszolút 0 rá az esély (persze nagyrészt nevelés kérdése)"
A neveléshez van a legkevesebb köze a szegénységnek. Ezt nem is tudom, honnan veszed, hacsak nem a cigányságra akarsz célozni ezzel. Azonban jó tudni, nem csak a cigányság körében élnek szegénységben az emberek...
"miért csak az országukat hibáztatják (ami tény, hogy nem egy usa"
Az USÁ-t a jóléttel azonosítani egyszerűen gyerekes butaság, megmutatja, mennyire nem vagy képben. Többek között ezért nem fogok veled tovább vitázni. Nincs értelme, hiszen szemmel láthatóan fogalmad nincs arról, amiről beszélsz. Az elképzeléseid valótlan adatokra alapulnak, mert csak azt látod, ami a szűk környezetedben van, nem látsz messzebb az orrodnál, nincsenek ismereteid gyakorlatilag a faludon kívüli életről (nem, az hogy bejársz egy városba tanulni, édes kevés).
Szóval sok sikert kívánok neked az életben, és azt, hoyg utazz, járd be először az országot, aztán a világot, ismerd meg a falun kívüli életet is. Hátha megérted.
nem csak orszagban hanem a vilagban
ezen a Mars kolonia sem fog segiteni
ehhez fel kell noniuk embereknek, ami nem konnyu hiszen szellemben lelekben kell fejlodniuk, nem pedig testileg mint a elo kisgyerekek mikor felnotte valnak
es ez megjosolhatatlan, a viszonylagos anyagi jolet, meg viszonylagos egeszgesebb eletmod
ez semmire sem eleg ezzel nem lehet kitorni a nyomorusagbol legfeljebb jonak tartani boldogan elni
kerdesedhez jobban kapcsolodoan valoban a legtobb ember sajnos nem boldog, es a legtobb nem onhibajabol
nem mert ugy dontott iszik, dohanyzik es ezzel elrontotta eletet, de ha ezeket nem tenne maris jo boldog elete lenne
sajnos ennyi, ez nincs mashogy
attol meg ha sokan vannak hozzad hasonlok akik ugyahogy megvannak es boldogok (remelhetoleg?)
Az a helyzet, hogy úgy írtam le a kérdést, mintha én nem lennék érintett, de engem is eléggé zavar, a világ nagy részének, és az országnak a helyzete.
Sőt, pont most tettem fel gyakorin egy kérdést, h hogyan lehetnék boldogabb, de ha gondolod, és van tipped ide is leírhatod, azt megköszönném!
#17 attol fugg sotet oldalrol kozelited meg vagy a vilagos oldalrol a boldogsag elereset
fokent ezeket szoktak emberek tobbsegei
de vannak alternativ utak is
az is kerdes lehet lelki, szellemi ("tudasbeli"), vagy testi/anyagi boldogsag "keves"
roviden
mondjuk ha podcastot kellene neznem/halgatnom boldogtalan lennek en :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!