Miért mondják sokan, hogy a Szózatnak kéne lennie a himnusznak?
Én sem értékelem annyira sokra a himnuszt, de azon kívül hogy lehangoló, nincs baj vele… A Szózat meg szerintem egyenesen gusztustalan…
“ A' nagy világon e' kivûl
Nincsen számodra hely,
Áldjon vagy verjen sors' keze,
Itt élned, élned' halnod kell. “
Ez milyen undorító, provokatív szöveg már?
Ha valakit itt ver a sors, máshol meg vannak szerettei és esélye a boldog életre, az maradjon itt csak azért mert Vörösmarty azt parancsolta?
Mert fogalma sincs hogy mit jelent a szubjektív és szerinte Ő diktálja az objektív tényeket?
Egy Nemzeti Dal mindkettőnél sokkal jobb.
Kifejezi a valódi hazaszeretet, de közben nem tiporja meg az ember gondolkodáshoz való jogát.
Emellett viszont nem is siránkozásra, hanem cselekvésre buzdít, a himnusszal ellentétben.
Én is jobban örülnék egy kicsit pozitívabb himusznak, de a mostanival sincs túl sok gond.
Szózat nekem nagyon nacionalista, ami főleg így az EUban elég fura hatást adna, főleg hogy a legtöbb fiatalt ennyire nem érdekli az országa ahol született.
Nemzeti Dalal nekem ugyan az a bajom mint a himuszszal, nem igazán releváns a mostani korra.
Bár hozzá teszem a mi himnuszunk még mindig jobb mint a "God save the Queen" ami a 21.századba egy demokratikus országba szerintem elég gáz. A "The Star-Spangled Banner" meg konkrétan énekelhetetlen olyan dalszövege van
Mert sokaknak(?) ez a véleménye.
.
Sokan mondják azt is, hogy a Föld lapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!