Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan, hogy a...

Miért mondják sokan, hogy a Szózatnak kéne lennie a himnusznak?

Figyelt kérdés

Én sem értékelem annyira sokra a himnuszt, de azon kívül hogy lehangoló, nincs baj vele… A Szózat meg szerintem egyenesen gusztustalan…

“ A' nagy világon e' kivûl

Nincsen számodra hely,

Áldjon vagy verjen sors' keze,

Itt élned, élned' halnod kell. “

Ez milyen undorító, provokatív szöveg már?

Ha valakit itt ver a sors, máshol meg vannak szerettei és esélye a boldog életre, az maradjon itt csak azért mert Vörösmarty azt parancsolta?

Mert fogalma sincs hogy mit jelent a szubjektív és szerinte Ő diktálja az objektív tényeket?

Egy Nemzeti Dal mindkettőnél sokkal jobb.

Kifejezi a valódi hazaszeretet, de közben nem tiporja meg az ember gondolkodáshoz való jogát.

Emellett viszont nem is siránkozásra, hanem cselekvésre buzdít, a himnusszal ellentétben.

2022. jan. 4. 13:40
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Én is jobban örülnék egy kicsit pozitívabb himusznak, de a mostanival sincs túl sok gond.

Szózat nekem nagyon nacionalista, ami főleg így az EUban elég fura hatást adna, főleg hogy a legtöbb fiatalt ennyire nem érdekli az országa ahol született.

Nemzeti Dalal nekem ugyan az a bajom mint a himuszszal, nem igazán releváns a mostani korra.

Bár hozzá teszem a mi himnuszunk még mindig jobb mint a "God save the Queen" ami a 21.századba egy demokratikus országba szerintem elég gáz. A "The Star-Spangled Banner" meg konkrétan énekelhetetlen olyan dalszövege van

2022. jan. 4. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Mert sokaknak(?) ez a véleménye.

.

Sokan mondják azt is, hogy a Föld lapos.

2022. jan. 4. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
6%
Olvass el már néhány nemzeti himnuszt, és rájössz, tulajdonképpen valamennyi hasonló gondolatokat tartalmaz, mint a magyar! Egyáltalán mi a problémád, még nem heverted ki a szilveszteri mámort?
2022. jan. 4. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Milyen indok van arra hogy legyen vidám a himnuszunk? Egyébként csak mondom hogy a magyar himnusz világ viszonylatban is az egyik legszebb ez nem egy induló, nem egy harcra buzdító dal, vers akármi hanem egy himnusz. A szózat szintén, a nemzeti dal meg a forradalomra íródott jó hogy sok benne a haza szeretet. Akkor mondjuk ezt a (wo alle Straßen enden) német katonadalra mert nem arról szól hogy nyernek hanem a háború borzalmai vannak benne?
2022. jan. 13. 19:54
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem egyik sem fontos vagy erdekes. Nem ott elek nagyon regota de amig ott voltam se csiholt ki semmifele erzest egyik se belolem. Mostanra meg teljesen idegen az egesz orszag, raadasul nem szeretem a nacionalista magyarkodast.
jan. 6. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!