Van lehetőség arra, hogy ne legyen temetésem?
24 éves vagyok és sajnos nagyon sok temetésen ott kellett már lennem, volt köztük katolikus, református és polgári is. Szerencsére az én nagyszüleim temetése viszonylag kegyeletteljes volt, de az egyik azért hagyott maga után kívánni valót, tekintve, hogy egy stadion mellett volt és beszűrődtek a játék hangjai, de ez még nem is a legrosszabb.
Az egyiken a pap műfogsora csattogott, emellé iszonyú hamisan énekelt.
A másikon olyan vállalta a megemlékezés szövegének felolvasását, aki 2 mondat után sírni kezdett és negyed órás sírást hallhattunk ahelyett, hogy a halottról kellemes, szép emlékeket hallhattunk volna.
A harmadik egy autópálya mellett volt, alig lehetett hallani a szertartást a zajtól, ráadásul az életútban konkrétan pozitívum ként volt megjelölve az elhunyt játék és alkoholszeretete, majd covidra hivatkozva nem lehetett részvétet nyilvánítani, hanem integetésre kértek.
Egyszerűen nem szeretném, hogy a búcsúztatásom ilyen és ehhez hasonló, időnként márt morbid körülmények között menjen. Inkább az akkori cimborám vegye magához az urnám, szórja a Balatonba, amihez emlékek kötnek, és lehetőleg ne a Horváth Rudolf logisztikai közpönt, vagy a Honvéd FC mellett helyezzenek örök nyugalomra.
Nem szeretném, hogy valaki áfás számla ellenében nyilvánítson részvétet a hozzátartozóimnak a temetkezési vállalat nevében, nem akarom, hogy a temetésemet követően sorba állás legyen a síromtól 10 méterre elhelyezett toytoy wcnél, amiben fesztiválról visszamaradt ordenáré feliratok vannak.
érez bárki hasonlóképpen a temetés "műfajával" kapcsolatban?
Ez ugye nem egyéb kérdés, hanem jogi.
Igen, lehet szórást kérni.
Bár pont a Balatonba... nem lesz egyszerű.
Lehet kérni olyat is, hogy ne legyen megemlékezés.
A végrendelet erre is való.
"Bár pont a Balatonba"
Azt olvastam, hogy Kóbort is oda szórják. Tudom, hogy már csak hamu, de nekem akkor is morbid, hogy én meg fürdök benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!