Mi az oka, hogy a magyar nagyvárosok lakói csak 80-90%-a vallja magát magyarnak?
2011-es népszámlálás szerint pl Budapest 82,69%-a magyar, van még pár kisebbség és 13,14% nem válaszolt.
Ott van pl pozsony, egykori magyar város, ahol a 2011-es népszámlálás szerint 90,5% szlovák, vagy Bukarest, ahol a lakosok 97-96%-a vallotta magát románnak. Legalább is a wikipédia szerint. Ráadásul Románia és szlovákia soknemzetiségű ország, ahol sok kisebbség él.
"9. Úgyhogy Románia népessége a háromszorosa hazánknak."
Tudom, hogy Románia sokkal nagyobb, mint Magyarország, ennek ellenére a fővárosok hasonlóan nagyok, de miért lenne köze ennek ahhoz, hogy egy-egy városnak milyen az etnikai összetétele? Románia pont többnemzetiségű, így pont nem gondoltam volna, hogy 97-98%-a román nemzetiségű bukarestben.
"Nem kötelező, úgyhogy nem válaszolt. "
Tudom, az a kérdés, hogy miért? Főleg Magyarországon. A környező országokra ez annyira nem igaz, kivéve Ausztriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!