Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha Halottak napja november...

Ha Halottak napja november másodikán van, akkor miért elseje a munkaszüneti nap?

Figyelt kérdés

2021. nov. 1. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert ma meg Mindenszentek van. Ez két külön ünnep.
2021. nov. 1. 20:59
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Jogos a kérdés, már én is gondolkodtam ezen. Hiszen az elhunyt szeretteinre emlékezünk, miattuk megyünk a temetőbe, ők fontosabbak a szenteknél.
2021. nov. 1. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
.I elsején szoktunk menni. Reformátusként nem a szentekrol emlékezünk hanem.a halittainkrol akiknek gyertyát gyujtunk.
2021. nov. 1. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Anjutca, te minden válaszodban más vallású vagy? Legalább rejtsd el a neved, mert ez így gáz.
2021. nov. 1. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Minden válaszokban református vagyok mert annak kereszteltek. Nehogy már a gyertyákról gondoljátok hogy katolikusak.....ez hazugság. Minden református azt hazudja hogy katolikus szokás gyertyát gyújtani nehogy kelljen neki is. A munkahelyemen a református parikian is hallottam ezt a mesét hogy a gyertya katolikus szokás.

Mondtam, te Olga, ha katolikus szokás a gyertya mond már meg hogy lehet az hogy a mi családunk mindig gyújtott gyertyát halottak napján holott se az anyu ősei (van visszavezetve családfa) se az apu ősei nem voltak pápisták csak színtiszta keresztény kálvinisták. És nemcsak anyu hanem mama meg annak az anyja és így tovább gyeryazott. Apuek szintén és ott még biztosabb a protenstantizmus mert apu minden ide egy faluban élt és vagy refik voltak vagy baptistak. Ujszolokug visszaizekve nem volt katolikus köztük és ők is gyertyát gyújtottak. Úgyhogy felejtsétek el hogy a gyertya katolikus szokás. Ez is Kálvin agymenese mi T a kettős predesztinácio.

2021. nov. 1. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!