A cigányság mennyire befogadó a nem-cigányokkal szemben?
Összeismerkedtem egy szép cigány lánnyal, és mindketten tetszünk egymásnak. Megismerkedtem az anyukájával is, teljesen normálisak, nincs velük semmi probléma. Dolgoznak is.
Nagyon szeretnék a lánnyal összejönni, de bevallom, kicsit félek is ettől a közegtől, mert sosem mozogtam ilyen emberek között.
De nagyon szeretem a lányt és szerintem ő is engem.
A kérdésem erre vonatkozik, hogy a cigányok mennyire befogadóak a kívülállókkal szemben?
Lehet ebből probléma, hogy egy kicsit más kultúrában nőttünk fel?
Esetleg ha tudnátok mutatni valami irodalmat is a cigányságról, az jó lenne.
Szeretnék mindent tudni róluk, amit lehet, hogy megismerjem a világukat.
Nemere István: Cigányok című könyve segít megérteni,hogy miért is olyanok, amilyenek.
Hogy befogadnak e...amíg hasznot remélnek belőled,addig mindenképpen.
Ezt hogy érted?
Úgy értem, hogy ha a törzsi szemlélet szerint élnek, ahol a harmad-unokatestvér is húgom, bátyám, akkor sok jóra ne számíts rakloként. Hiába dolgoznak, vállalkoznak, élnek polgári életet, ha azt hallod tőlük, hogy első a család, akkor azt szó szerint kell érteni. Ha valami kritika ér, akkor azzal jönnek majd, hogy mert raklo vagy.
Akik nem ilyen családfüggők, átlagos életet élnek, ott jobban becsülik a magyart, ha lány, ha fiú.
Köszönöm kérdést.
Sajnos nem alakult ki semmi kapcsolat azóta, de azért jóban vagyunk, beszélgetős, chat-elős viszonyban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!