Mit gondoltok a minimalizmusról?
Nemrég találkoztam vele és nekem nagyon megtetszett.
Aki jobban benne van, tudna ezzel kapcsolatos könyveket ajánlani? Szívesen bővíteném az ismereteimet.
Lehet egy ember teljesen minimalista szerintetek? Vagy csak egy adott dologban?
Érdekel a véleményetek. :)
Vágj bele nyugodtan, nagyon jó önismereti folyamat :) Én már évek óta követem ezt az életstílust. (29 éves nő vagyok)
A legfontosabb, hogy ez tényleg, egy életstílus, ami mindenkinek mást jelent. Nincs olyan, hogy valaki rosszul csinálja, mert X darab tárgya van az adott dologból, rengeteg erről a tévhit, ne higgy nekik kérlek :)
Tehát mindenkinek mást jelent, van, aki mindenben minimalista, valaki csak a tárgyakban, valaki a lakberendezésben stb. Ez nem verseny, nem érdemes számszerűsíteni sem (vannak extrém, aszkéta minimalisták, akik összesen 10 tárggyal élnek, természetesen nem szükséges őket mindenben követni). Mindent te döntesz el. Általában a hobbijukat a minimalisták ugyanúgy művelik, sok holmival, pl. aki festő, nyilván sok ecsete, festéke van, aki meg író, annak meg inkább sok könyve. Ugyanúgy lehet mindkettő minimalista, csak eltérően.
Könyveket ezeket szívből ajánlom:
- Minimalisták (Joshua Fields Millburn - Ryan Nicodemus)
- Konmari 2 könyve
- Digitális detox (Catherine Price)
- Joshua Becker The more of less, nekem személy szerint ez a kedvencem, zseniális író.
Nagyon jó kis YouTube videókat is csinál.
https://www.youtube.com/c/JoshuaBecker
Ez a Facebook csoport is szuper, lehet beszélgetni, van könyvajánló poszt is.
Blog is rengeteg van, érdemes elölről elolvasni mindet cikket például itt:
Engem az, hogy rájöttem, mennyire sok felesleges dolgot vagyunk képesek felhalmozni magunk körül, amikre valójában nincs is szükségünk, csak megszokásból, praktikusnak hitt előkészületből megvesszük, aztán meg soha nem használjuk.
Egy költözés sokat tud segíteni, hogy az ember átértékelje, mire is van valóban szüksége - de az is sokat tud segíteni, ha megszorul anyagilag és meglepően sok pénzt fel tud szabadítani az elfekvő kacatokból, amiket csak rakosgat...
Nagyon szeretem a minimalizmust! Életszemlélet!
Lényegretörő és világos, átlátható! Csak azt tartod meg, ami Neked valóban kell, és nem vásárolsz feleslegesen. Sokat lehet vele spórolni,az élet minden területén. 💰💵💶
Én mindig így gondolkodtam kb 5 éve tudom, hogy ez az 'irányzat' a minimalizmus ❤🙏
Sok sikert 👍💜
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!