Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Halottak napját ki hogyan tartja?

Halottak napját ki hogyan tartja?

Figyelt kérdés

Igen az igaz,hogy nem csak ekkor kell őket szeretni és látogatni. Mi mindenkinek mindegyik rokonnak még ükszüleimnek is veszünk koszorút,mécsest, nagyszülőkre virágot is. Sötétedéskor kimegyünk és sok gyertyát gyújtunk értük, persze nem hagyjuk őrizetlenül.

Ki hogyan tartja? Mit vesztek és kiknek?

2021. okt. 20. 22:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
25%
MIndenki kap ajándékot, és torta is van.
2021. okt. 20. 22:59
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem arról szól, hogy mennyiért milyen csili-Vili dolgot veszel... Hanem arról, hogy meg emlékezünk róluk. Szomorú, hogy ez a nap is abba ment át, hogy ki mit mennyiért vesz meg és, hogy mennyit...
2021. okt. 20. 23:00
 3/18 anonim ***** válasza:
98%

Őszintén szólva szinte sehogy. A közeli város temetőjebe kimegyünk az egyik nagyszulokhoz, de pár nappal előtte, meg a tömeg előtt. Több száz km-t nem utazunk ilyenkor.

Egyrészt mindenkit itthon ápoltunk, segitseggel vagy magunk olykor éveken át, másrészt sokat emlegetjük őket a mindennapokban, nekem ez a nap sosem jelentett semmi pluszt. (Ez nem jelenti azt, nem járunk ki a temetőkbe, évente többször megyünk az ország másik részére is, de sosem "alkalmakhoz" kötötten.)

2021. okt. 20. 23:00
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Viszünk koszorút/virágot/gyertyát a közeli rokonok sírjaira, a távolabbiak és egyéb barátok, ismerősök sírjához csak gyertyát teszünk.
2021. okt. 20. 23:02
 5/18 anonim ***** válasza:
94%
A z első mondatod nálam a lényeges, nem csak ekkor kell így nem szoktam úgymond nagyon túlzásokba esni, mécses csak.
2021. okt. 20. 23:09
 6/18 anonim ***** válasza:
92%
Elmegyünk a temetőbe, viszünk 1-1 koszorút és egy mécsest, a szüleim nevében is meggyújtom a mécseseket és lerakom a koszorúkat, mert ők nem tudnak elmenni, így én intézem helyettük is. De nem a halottak napján szoktunk menni, hanem előtte vagy utána, nem szeretem a tömeget.
2021. okt. 20. 23:21
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell leírnom, mert ebben a dalban minden benne van:

https://www.youtube.com/watch?v=XdWweQd4u1Q

;)

2021. okt. 20. 23:53
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Inkább előtte, vagy utána megyünk ki a temetőkbe 1-2 héttel, mint évente máskor is párszor. Minden alkalommal viszünk mécsest, ill. virágot, hidegebb időben virág helyett koszorút.

Mindenszentekkor, ill. Halottak napján pedig elmondunk értük imát (Mindenszentek napján misére is megyünk), egyébként pedig rendszeresen beszélünk róluk, mikor kiről milyen emlék jut eszünkbe.

2021. okt. 21. 00:45
 9/18 anonim válasza:
79%

Kb sehogy.

Anyámékat nem igazán csíptem,mivel gyerek koromban le passzolt a nagy mamámnak az meg elég jól ivott.

Apám nem ismerem.... (tehát anyám nem volt vele mikor meg születtem már)

Többnyire nem foglalkozok a halottak napjával.

Imát meg akkor sem mondanék ha pisztolyt raknak a fejemhez.

Volt páromék voltak annyira oda a templomért,a kapuig mindig el is kísértem öket de ez nem az én világom!

2021. okt. 21. 04:04
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Kimegyünk a temetőbe és gyertyagyújtás
2021. okt. 21. 05:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!