Ki látta a 21 gramm című filmet? Mi a véleményed a mondanivalójáról?
Pontosabban akkor nem is a filmről, hanem erről mi a véleményetek:
Nem akarok filmesztétikai vitákba keveredni, de a film önmagában igenis egy nagy alkotás. (Egyébként, ha jól tudom, ez az első olyan film, amit csak vállkamerával vettek fel, nem volt állványos kamera.)
A film önmagában azért jó, mert olyan élethelyzeteket mutat be, amelyekben nem lehet tudni, hogy melyik a helyes döntés. Ha egyáltalán van helyes döntés.
Persze, magára az elméletre tényleg nem tér ki, miszerint a lélek súlya 21 gramm. Bár, ha jól gondolom, ennek a filmnek nem is az volt a célja, hogy hosszas, bonyolult elemzéseket mutasson be a lélek súlyáról.
A filmet nem láttam csak sejtem miröl szólhat.Szerintem utánna kéne nézni a statisztikának,mert ha egy csecsemő
és egy 100 kg-os felnőtt halála pillanatában a súlyvesztés
azonos,akkor ez egyértelmű bizonyíték a lélek létezésére.
Ha ez nem azonos, akkor lehet szó valamilyen fiziológiai
elváltozásról.Mert ugye a lelket nem különbözö-a test méretétől függő-súlyokban súlyokban határozzák meg.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!