Vannak itt Magyarországon élő svábok és sváb származású emberek?
Figyelt kérdés
#sváb #Sváb származású
2021. szept. 22. 07:53
A kérdező szavazást indított:
Van
Nincsen
30 szavazat
1/12 anonim válasza:
Miért ne lenne? Anno sok svábot telepítettek az országba, a leszármazottaik a mai napig élnek.
2/12 A kérdező kommentje:
Nem hülye válaszokat várok.
Meg trollokat sem várok....
2021. szept. 22. 08:03
3/12 anonim válasza:
Én heánc eredetű vagyok, ha az is számít, nem minden németajkú sváb.
De én már németül se tudok. Ahhoz képest, hogy nagyszülőm, mikor átváltott agyérelmeszesedésbe, német félmondatokat mondott.
4/12 anonim válasza:
Mire vagy kíváncsi tulajdonképpen?
5/12 anonim válasza:
Erdélyben sokan vannak akik még minding németül komunikálnak elsôdlegesen
8/12 anonim válasza:
Én félig sváb vagyok, de nem tudok németül.
9/12 anonim válasza:
"Sajnos igen"
Móricz Zsigmond adja egyik főszereplőjének szájába, hogy a németek az iparosok. Azok értenek fához, vashoz. A magyar a csergetéshez. Abból nem lesz ház, iparcikk, gyár, villanymotor, véső meg reszelő.
10/12 smidla válasza:
Én Lókutról származok, kis bakonyi falu. Az ottani "őshonos" lakók a mai napig svábul beszélnek egymással. Én már nem beszélem, de ott a mai napig ez a természetes nyelv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!