Más is vissza sírja, a 90es és a 2ezres éveket?
Nézem az Üvegtigris első részét, sok mindent eszembe juttat gyerekkoromból (Sz.èv1990)...
Ki van még így? Ki nosztalgiázik még így a 90es 2ezres évekkel? Kinek milyen jó emlékei, storyjai vannak?
Xena, Az elveszett világ minden azt hiszem (?) vasárnap délután.
Hiányzik, hogy olyan korán fel tudtam kelni minden hétvégén és néztem a kölyök klubot. Hiányzik az a karácsonyi szünet, amikor először vetítették a Walkint with beasts sorozatot a mesék után.
A csütörtök esték, amikor beültem a hintaszékbe és néztem a Charmed első évadát. Azóta az a hintaszék már eltört. :(
Nyugalmas idő volt.
Nyugalmas idő volt, csak csaláson alapult.
Felvettünk egy kölcsönt, és abból éltünk.
Ez csak addig tarthat, amíg a kölcsön.
Utána pedig vissza kell fizetni.
Én 2013- ig soron vissza. Megvolt apu testvére meg a gyereke, az unokanőverem. Hárman jó banda voltunk. Egyszínten voltunk agyukat hiába apu testvére 60 évvel nagyobb volt nálam, a lánya meg 14 évvel de az intelligenciank hasonló volt. Ha valamit nem értettünk akkor az egyikunk gúnyolódott másik kettő nevezte és ha választ nem is kaptunk amit nem értettünk de legalább nevettünk. Én meg a nagynéném vezettük ,,a rótát,, vagyis a témákat, az unokanőverem csak ment utánunk mert ő szegény nem járt iskolába már mert bevezette, dolgozni se járt sehová és nem volt témája. Én meg iskolába jártam azután dolgozni és volt miről, kiről mesélni. A Katolikusokat meg az ortodoxokat gunyolta a nagynéném mi meg neveztük. 2004-ben a kórházban voltam és ott egy reformatus
magyar fiú mondta hogy meg kellett puszilja az ikonokat az ortodox templomban mert elvitték és ezen az unokanővéremmel meg nagynenemmel 1 évig gunyolódtunk. 2006- van én is kíváncsi voltam az ortodox templomra és elvitt anyu unokatestvére és ott nekem is meg kellett puszilja az ikonokat de a nagynénéméknek nem mertem el se mondani mert eszembe jutott hogy gunyoltuk azt a fiút a kórházból és féltem hogy engem is gunyolnának. Más témákról, emberekről is beszéltünk de mikor a nagynéném számomra idegenekrol mondta a rosszakat azon nem nevettem mert nem ismertem.az illetőleg csak alanya nevetett. Vagy én vagy Éva néni vezettük a csapatot és nem egyeztünk mert 2 dudás nem fér meg egy csárdában, Éva csak ment utánunk mindenben. Anyu sose tudta miért ülök náluk késő estig az asztal mellett,sokszor apu vitt haza,a szomszédunkban laktak. Mikor az általam ismert emberekről beszéltem Éva néni olyanokat mondott rájuk hogy röhögtem. Meg voltunk egy katolikus esküvőn és Éva neni ott is vegigunyolódta az Euharisztiat, még hátra is néztek ránk mert én meg nevettem hogy miket mond, a Miatyánkot meg Udvozlégyet se tudtam elmondani rendesen a nagy nevetéstől és elhallgatták imádság közben mert hangtalanul nevettem. Meg nagynéném közbeszólt hogy miért kell az Udvozlégyet mondjam meg a Miatyánkot miért mondják másképp ugyanis mindhárman reformátusok vagyunk. Azelőtt voltam.egy katolikus táborban és ott tanultam meg miből áll egy Szentmise de a nagynenemek nem tudtak róla mert gunyoltak a Katolikusokat és hogy mondtam volna el nekik hogy katolikus táborban voltam hogy engem is gunyolnának. Azért mentem a táborba mert Szekelyfoldte mentünk és hogy jussak el oda mert másképp nem nyaraltunk.
Sajnos Éva néni meghalt 2013- van, a lánya meg elzűllőtt mert valaki befirolta hogy menjen hozzá lakni mert eltarthat és nem halgatott anyuekra hogy ne hagyja hogy kisemmizzék a házából hanem ment oda lakni. Eladatták vele a házat meg verték, most ott tart hogy rosszabb mint egy koldus és megmotozzak az üzletben meg a kukakbol eszik. Azelőtt mindig lenézte a koldusokat, egyszer mikor jöttünk haza a refi templomból leköpte a cigany koldusasszonyt aki gyerekkel volt még szidta a szegényeket, cigányokat,kukázókat.Most meg csak azok karolják fel meg beszélnek vele és szemétvalogatoba dolgozik. Én abban az egy dologban Nem osztoztam vele meg az anyjával hogy lenézzük a koldusokat meg a cigányokat, nem láttam mit kéne bennük lenézni. Meg unokanoverem a templomba a padba se engedte be csak akiket akart és én azt se értettem miért nem ülhet a padunkba bárki és nem tetszett.
A koldus, cigány, szegények,napszámosak lenézésén meg a templompados dolgon Kívül a többi dolgokban azonos elvet hallottunk. Envisszasirom azokat az időket amikor nagynéném.elt és hárman voltunk mert jó volt a duma. Ha valamit nem értettem és választ nem is kaptam csak gunyolodtak de legalább elszorakoztam amit mondott nagynéném.
Okostelefon és internet előtti időket?? Isten ments! Könyvet kéne olvasnom, meg tv-t kellene néznem, rajzolgatnék meg hasonló... nekem kell ez a szabadság, amit a mai világ ad. Én nagyon jól érzem magam, hogy azonnal azzal tölthetem a szabadidőmet, amivel akarom. Bármikor elindóthatok egy akármilyen filmet, nem kell hozzá elmenni a tékába, se megvárni, hogy a reklámok között 10 részletben lemenjen...
De csak internetnél maradva.. olyan információhalmaz, ami a 90-es években csak álom volt. 2000-es években már elérhető volt, de ugye akkor is még csak töredéke... ezek sötét buta korok, amikor még küzdeni kellett az információ megszerzéséért. Ma bármit akar tanulni az ember, egyszerűen csak rákeres neten, és lesz megoldás. Jobb esetben egy lépésről-lépésre szemléltető yt videóval. Olyan könnyű az élet, olyan jó tudatosan élni. Nagyon nem hiányzik egy ezek nélküli korszak. Sötétnek és butának hat a mához képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!