Miért kell mindent teleszórni emojikkal, ráadásul már a "hivatalosabb" oldalakon is?
Már a webshopok Facebook oldalain is színvonaltalannak találom, hogy minden mondathoz rakják a kis cukimuki jelecskéket, általában ömlesztve. "Új áru érkezett! 🎁🎉👗👠😍 Ne feledd a kuponkódot! ☝☝❗❗"
De már önkormányzatok, és más hivatalos szervek, intézmények is így kommunikálnak. A rendőrséggel kapcsolatos híreknél 3 kicsirendőrautó, a figyelemfelhívásoknál 2 kicsifelkiáltójel, ha a piacról írnak, 5 kicsizöldség, az OMSZ oldalán kicsiviharfelhő, kicsinapocska.
Szerintetek nincs ennek komolytalan, idétlen, buta ovis faliújság hangulata? Vagy csak én ragadtam le annál, hogy mindent emojizgatni 12 év felett már gáz?
Beszélgetések, vagy valamilyen/valamennyi komment esetében az emojik inkább egy hangulatot/érzelmet akarnak lefesteni, de a posztoknál inkább csak figyelemfelkeltés céljából használják. (akarattal vagy akaratlanul)
(véleményem szerint)
Köszönöm a válaszokat!
Az érzelmet/hangulatot jelző emojiknak látom az értelmét, árnyalják a mondanivalót, hangnemet, az író szándékát, kb. a mimikát helyettesítik. Persze én is szoktam őket használni. De ezeknek inkább csak a magánbeszélgetésekben van értelme.
Egy állatsimogatós poszt szövege után rakott 🐐 viszont semmit nem ad a mondanivalóhoz, mert tényleg csak annyit jelent, hogy "kecske". Dísznek van ott.
Szóval az ilyenektől az olvasók érdekesebbnek találják a posztot? Mik vannak! Akkor csak azok közé tartozom, akiknél nem működik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!