Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell mindent teleszórni...

Miért kell mindent teleszórni emojikkal, ráadásul már a "hivatalosabb" oldalakon is?

Figyelt kérdés

Már a webshopok Facebook oldalain is színvonaltalannak találom, hogy minden mondathoz rakják a kis cukimuki jelecskéket, általában ömlesztve. "Új áru érkezett! 🎁🎉👗👠😍 Ne feledd a kuponkódot! ☝☝❗❗"

De már önkormányzatok, és más hivatalos szervek, intézmények is így kommunikálnak. A rendőrséggel kapcsolatos híreknél 3 kicsirendőrautó, a figyelemfelhívásoknál 2 kicsifelkiáltójel, ha a piacról írnak, 5 kicsizöldség, az OMSZ oldalán kicsiviharfelhő, kicsinapocska.

Szerintetek nincs ennek komolytalan, idétlen, buta ovis faliújság hangulata? Vagy csak én ragadtam le annál, hogy mindent emojizgatni 12 év felett már gáz?

2021. aug. 17. 15:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgetések, vagy valamilyen/valamennyi komment esetében az emojik inkább egy hangulatot/érzelmet akarnak lefesteni, de a posztoknál inkább csak figyelemfelkeltés céljából használják. (akarattal vagy akaratlanul)

(véleményem szerint)

2021. aug. 17. 15:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kutatások bizonyítják, hogy az emojit tartalmazó hirdetéseket, szövegeket többen nézik, olvassák és érdekesebbnek találják, mint a rendes és unalmas szövegeket.
2021. aug. 17. 15:56
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az érzelmet/hangulatot jelző emojiknak látom az értelmét, árnyalják a mondanivalót, hangnemet, az író szándékát, kb. a mimikát helyettesítik. Persze én is szoktam őket használni. De ezeknek inkább csak a magánbeszélgetésekben van értelme.

Egy állatsimogatós poszt szövege után rakott 🐐 viszont semmit nem ad a mondanivalóhoz, mert tényleg csak annyit jelent, hogy "kecske". Dísznek van ott.

Szóval az ilyenektől az olvasók érdekesebbnek találják a posztot? Mik vannak! Akkor csak azok közé tartozom, akiknél nem működik. :)

2021. aug. 17. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!