Mi a különbség és az összefüggés az afgán, a tálib, az iszlamista között?
Figyelt kérdés
2021. aug. 16. 09:13
1/6 anonim válasza:
Én már nem tudom követni ezt a szrt ami ott megy, de sztem ők sem xD
2/6 anonim válasza:
Afgán = népcsoport gyűjtőnév, Afganisztán kerületén pastu és dari nyelven beszélő népek
Tálib = pakisztáni eredetű szélsőséges muszlim iskola/szervezet. Jelentése: tanuló/diák, a "talibán" ennek a szónak a perzsa többes száma.
Iszlamista = politikai irányzat, nem szükségszerűen szélsőséges elemekkel
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. aug. 16. 15:52
5/6 anonim válasza:
10:03-as vagyok. Az iszlamista szót a magyar sajtó nagyon sokszor rosszul használja, az egy komoly "ernyő", sok minden ide tartozik. A szerintem eléggé középkorias felfogású szaúdi vahhabiták is iszlamisták, de például a teljesen vállalható jordán királyság is vállaltan iszlamista, csak a visszafogott-nyugatos végén van a skálának.
6/6 anonim válasza:
5-ös! Honnan tudsz ennyi mindent? Engem Jordánia nagyon érdekel a bibliai helyek, nabateusok végett. Tudsz adni valami jó kis linket, amiből megismerhetem ezt a nepcsoportot? Szeretnék elmenni Jordániaba felfedezni a városokat, a kiralyok útját, Petrat stb. :)
Úgy hallottam, hogy kezd a viszonyuk elég barátságos lenni Izraellel a kormányváltás miatt. Ez igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!