Melyik nép a magyarság elődje?
Sokszor hallom,hogy mi magyarok leginkább a szlávokhoz állunk közel genetikailag.Aztán azt is hallom,hogy a honfoglalókhoz nincs genetikailag közünk,noha ez nem igaz.............
Aztán az is igaz,hogy a magyar nép nyelvi-kultúrális közösség,tehát egyértelmű,hogy ez alapján a honfoglalókat tartjuk eleinknek.
15/16 A kérdező kommentje:
14.Mármint te beszéked ezt Gelemerú!
-----------
Nem, hanem a Magyar, az igaz Magyar, de ha te azt mondod, hogy én, akkor én az vahgyok, ha azt mondod, hogy csak én, akkor Én vahgyok a Magyar.
Becslések szerint a magyar etnikum 2800-3000 éve létezhet, ezt a nyelvünk feltételezett kora alapján mondják. Ennek ellenére az első egyértelműen magyarokra vonatkozó írásos feljegyzések a 9.századból vannak. Azelőtt a magyarok szimplán csak nemigazán voltak az írástudó népek látóterében, de léteztek különálló népként.
Ezen Urál melletti törzsek voltak a magyarság magja, nyelvünk és identitásunk tőlük jön. Az már teljesen más kérdés, hogy időközben kiket olvasztottak magukba, az identitásunkat nem ez határozza meg. Hiába vannak szláv, germán, zsidó őseink is az ősmagyarok mellett, attól még továbbra is magyarok vagyunk és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!