Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az eszkimóknak, inuitoknak...

Az eszkimóknak, inuitoknak miért van mongol kinézetük??

Figyelt kérdés

Tegnap ment a BBC Earthen az "élet 0 fok alatt" c. műsor és először azt hittem, hogy északra költözött mongolokkal beszélnek, mikor jobban odafigyeltem, akkor jöttem rá, hogy azok bizony őslakosok. Talán van köztük rokonság? Sok ezer évvel ezelőtt közép ázsiából áthajóztak oda északra? Akkor ők is rokonaink? :D

nem találtam semmi információt erről.

2021. júl. 12. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Sok spenótot ettek.
2021. júl. 12. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
10-15E évvel ezelőtt állítólag gyalog is át lehetett kelni a Bering-szoroson, akkor kerültek oda.
2021. júl. 12. 16:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

Mongoloidrassz ,nem egyenlő, a mongol néppel.

A Mongoloid rassz Szibériából származik, a húzott szem a gyakori hóviharok,szelek miatt alakult ki.

A mongoloidok nem a rokonaink.

2021. júl. 12. 17:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Ázsiából származnak, a Bering-szoroson jöttek át, amikor az szárazon állt. Ezért ferde a szemük.

#3: Egy kis mongoloid beütés van bennünk. De nem sok.

2021. júl. 12. 17:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az ember, minden állat hidegben élő alfajára igaz a tömör, gömbszerű, kiálló nyúlványoktól mentes alkat. Egymástól független csoportok is ugyanolyanra szelektálódnak a mínusz ötvenben. Ezért nincs a sokkal keményebb kontinentális teleket is túlélő mongoloidoknak hatalmas orruk, kiugró homlokuk, álluk, lapátkezük, 190-es termetük. Az kifűthetetlen lenne. Lefagyna. Elvilág három hullámban mentek át emberek Szibériából Amerikába, miközben a mongoloiditásuk felerősödött, majd azóta újból lecsökkent, bár teljesen el nem tűnt. Az indiánok java egy régi csoport, senki óvilágival nem mutatnak közelebbi rokonságot, minthogy ember-ember. Az indiánok egy kisebb, észak-amerikai hányada egy későbbi átvonulás, ők közelebb állnak a mai távol-keletiekhez. Az eszkimók pedig egyértelműen a szibériai népekkel állnak közelebbi rokonságban, mint az indiánokkal vagy a kínaiakkal.

De az a közeli rokonság is rettentő messzi, nem lehet őket semmilyen értelemben beledobni a türk-mongol-tunguz vagy számi-szamojéd-jukagir blokkba.

2021. júl. 12. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ázsiából mentek oda. Azt hozzá kell tenni, hogy az első pionírok azok nem a mongoloid rasszból, hanem az archaikus észak eurázsiai rasszból mentek oda.

[link]

2021. júl. 13. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!